Kultura
ZBOG PROBLEMA S GRADSKIM VIJEĆEM

Poništen natječaj za intendanta HNK Osijek
Objavljeno 20. ožujka, 2013.

OSIJEK – Tri prijave stigle su na nedavno završen natječaj za izbor novoga intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, ali one nisu otvorene jer je natječaj poništen zbog – političkih problema u Osijeku!

Naime, kako je jučer pisanim priopćenjem izvijestila Jasmina Lovrinčević, predsjednica Kazališnog vijeća, sastavni dio natječajne dokumentacije za imenovanje intendanta je osnovni programski i financijski okvir za sljedeće četverogodišnje razdoblje koje donose osnivači i vlasnici, odnosno Gradsko vijeće Osijeka i Skupština Osječko-baranjske županije. "Skupština je na sjednici održanoj 30. siječnja usvojila tekst donesenog Sporazuma kojim se regulira to pitanje. Na žalost, sjednica Gradskog vijeća zbog destrukcije oporbenih vijećnika nije održana (radi se o poznatoj, 28. sjednici GV-a, zakazanoj za 19. veljače, oko koje se već tjednima "lome koplja" na političkoj sceni, nap. a.), te stoga, zbog činjenice da GV to nije usvojio, nisu ispunjeni zakonski uvjeti provedbe natječaja za imenovanje intendanta", stoji u priopćenju, u kojem se ujedno poziva i sve kandidate da neotvorene omotnice s prijavama i dokumentacijom preuzmu u Uredu intendanta u roku od osam dana.

Aktualni intendant Božidar Šnajder, pak, priznaje da je on bio jedan od tri kandidata. "Kandidirao sam se opet, jer imam kvalitetan četverogodišnji plan i viziju. Ne znam tko se još javio. Omotnice su bile bez potpisa i zatvorene. Planiram se javiti opet kada bude raspisan natječaj, a svoj sadašnji mandat, koji traje do kraja ove godine, planiram odraditi kao i do sada, predano i marljivo", najavljuje. S obzirom na to da se GV i Županijska skupština uskoro raspuštaju, te s obzirom na zakonske rokove, tj. novi natječaj također mora biti raspisan za 30 dana, a potom u roku od 45 dana treba izabrati intendanta, jasno je kako će se novi intendant ponovno tražiti najranije u ljeto, nakon provedbe lokalnih izbora i konstituiranja novih saziva oba tijela. T.Levak

Možda ste propustili...

PREMIJERA FILMA “ŠTO DA SE RADI?” GORANA DEVIĆA

Dokumetarac o borcima i radnicima

Najčitanije iz rubrike