Novosti
TEMELJAC 20 MILIJUNSKE INVESTICIJE

Kandit je započeo gradnju nove tvornice u Osijeku
Objavljeno 16. ožujka, 2013.

Vezani članci

NAJVEĆA POSLIJERATNA GOSPODARSKA INVESTICIJA

Započela gradnja nove tvornice Kandita od 23 tisuće kvadrata

OSIJEK - Svečanim polaganjem kamena temeljca jučer je, u nazočnosti brojnih uzvanika iz društvenog i gospodarskog života Osijeka i Osječko-baranjske županije, u Industrijskoj zoni Nemetin označen početak gradnje novih suvremenih pogona Tvornice čokolada i bombona Kandit d.o.o. Povelju o početku gradnje toga objekta u temelje nove tvornice položili su Mario Müller, direktor Kandita, i Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka. “Sve što smo najavljivali nakon privatizacije Kandita, počinje početkom gradnje nove, 23.000 četvornih metara velike tvornice koja bi našoj tvrtki trebala osigurati bolju budućnost. Planirani rok završetka radova, koji su povjereni osječkoj Gradnji d.o.o., kraj je ove godine, a rok preseljenja sa sadašnje lokacije tvornice kraj ove i početak sljedeće godine. Vrijednost investicije je 20 milijuna eura, od kojih ćemo dio pokriti iz vlastitih sredstava, a najveći dio kreditom HBOR-a u iznosu od 15 milijuna eura” - istaknuo je Müller.

U novu tvornicu instalirat će se suvremena proizvodna postrojenja koja bi Kanditu trebala donijeti epitet regionalnog igrača u svojoj branši na tržištu jugoistočne Europe. Posebno važnim Müller je istaknuo da će se na taj način osigurati stabilnost radnih mjesta tako što će se uz postojećih 330, rastom proizvodnje, omogućiti i dodatno zapošljavanje. Gradonačelnik Bubalo čestitao je investitoru na početku gradnje nove tvornice. “Najvažnije nam je što Kandit vidi šansu svoga daljeg razvoja i u postojećoj gospodarskoj krizi, a kako je gradska uprava zainteresirana upravo za razvoj prerađivačkih kapaciteta, to smo Kanditu pri početku gradnje pružili i značajne benefite, poglavito smanjenjem komunalnog doprinosa” - rekao je Bubalo.

- Gradnjom nove tvornice stvara se pogon za jedan stari osječki brend, a na taj način Kandit daje do znanja svima onima koji traže prostore za investiranje u Hrvatskoj da su Osijek i OBŽ za to iznimno prihvatljivi - naglasio je Željko Kraljičak, osječko-baranjski dožupan.

Nikola VUKADINOVIĆ
Na gradilištu 400 radnika

- Kako je riječ o doista velikom građevinskom objektu, u našim pogonima već je u tijeku i proizvodnja njegovih konstrukcijskih elemenata i armature, tako da smo već sada sigurni da preuzete rokove gradnje možemo i ostvariti - rekao je Berislav Šmit, direktor Gradnje Osijek, i pritom istaknuo da će u pripremnoj fazi radova na gradilištu biti angažirano 50, a u vršnim fazama i više i od 400 radnika.

Možda ste propustili...

USTAVNI SUD RH IMENOVAO ČLANOVE ETIČKOG POVJERENSTVA

Povjerenstvo za europske izbore

DIREKTIVA BITNA ZA SVE POTROŠAČE U EUROPSKOJ UNIJI

Nova pravila EU-a jamče pravo na popravak kućanskih uređaja

Najčitanije iz rubrike