Osijek
NAJVEĆA POSLIJERATNA GOSPODARSKA INVESTICIJA

Započela gradnja nove tvornice Kandita od 23 tisuće kvadrata
Objavljeno 1. ožujka, 2013.

Ulaskom strojeva i radnika osječke građevinske tvrtke Gradnja, kojoj su, nakon provedenog natječaja, povjereni radovi, jučer je i službeno započela gradnja najveće poslijeratne gospodarske investiciji u Osijeku - nove tvornice Kandita d.o.o.

Početak gradnje simbolički su označili Mario Müller, direktor i Marijana Javorović, direktorica marketinga Kandita. Prema njihovim riječima, nova tvornica u Istočnoj industrijskoj zoni Nemetin (neposredno pokraj nove Saponije) prostirat će se na 23.000 četvornih metara zatvorenog prostora. Ugrađena najmodernija tehnologija kompaniji će pružiti mogućnost proizvodnje modernih, raznovrsnih proizvoda u skladu s tržišnim trendovima te visok rast proizvodnih kapaciteta. Riječ je o značajnoj investiciji i u regiji jugoistočne Europe, a njezinim završetkom i puštanjem u rad u prvom polugodištu 2014. godine, započet će razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima.

Gradnjom nove tvornice Kandit će spremno dočekati i otvaranje tržišta EU te nastaviti moderno koncipiranim proizvodima osvajati potrošače u regiji. Vrijednost projekta je približno 20 milijuna eura. U financijskoj konstrukciji, uz vlastita sredstava, s povoljnim kreditom od 15 milijuna eura, sudjeluje i HBOR. Naime, dolaskom novog vlasnika, širokobriješke Mepas-grupe sredinom 2011. godine Kandit je već u cijelosti redefinirao svoju strategiju nastupa na tržištu kroz nove proizvode, prošao značajne organizacijske i kadrovske promjene, osuvremenio način poslovanja i intenzivno radio na projektu nove tvornice čokolade i bombona. Prošle godine Kandit je povećao prodaju svojih proizvoda na domaćem i inozemnim tržištima za 20 posto u odnosu na godinu prije, a u prva dva mjeseca ove godine njegova je prodaja veća čak za 30 posto nego u istom razdoblju 2012.N.Vukadinović

20

milijuna eura je vrijednost projekta nove tvornice

Puštanje u rad očekuje se u prvom polugodištu 2014. godine

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike