Mozaik
FILIP MEŠTROVIĆ I MARINKO MARINKIĆ:

Vinkovačke Punčke su fenomen,
film je bio pitanje vremena
Objavljeno 8. ožujka, 2013.

Vezani članci

7. FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK-FILMA

Na DORF-u 24 filma iz 10 zemalja

Filip Meštrović i Marinko Marinkić autori su filma “Punčke, zauvijek zajedno”, koji je otvorio ovogodišnji DORF, što je bio povod za razgovor.

Vaš je film o vinkovačkom bendu Punčke otvorio ovogodišnji DORF. Koliko ste ga snimali i, ukratko, o čemu se radi?

FILIP: Film smo snimali nekoliko mjeseci na različitim lokacijama, od Vinkovaca pa sve do koncerta u Ljubljani. U filmu smo htjeli prikazati što više lokacija i anegdota koje vežu bend uz određena mjesta i klubove. Osim Punčki, u filmu se pojavljuju razne osobe koje su nam bile odlični sugovornici: Ida Prester, Vladimir Soldo-Adolf, Milan Lazarević-Zolja, Mario Škorić, Toni Šarić...

MARINKO: “Punčke” su film koji sam najduže radio. Prvo je snimanje bilo u prosincu 2011. godine, a film smo finalizirali tek u siječnju ove godine. Razlog duge produkcije, a potom još duže postprodukcije vjerojatno je taj što smo svi na različitim lokacijama. Punčke su studirale u Zagrebu, Filip je bio u Vinkovcima, a ja sam tad još bio srednjoškolac.

Vjerujem da je bilo jednostavno odabrati temu za film. Filipe, ti godinama pratiš Punčke. Jesi li zadovoljan filmom o njima.

FILIP: Punčke su stvarno fenomen! Za mene bi bila prava šteta ne zabilježiti njihov proboj na alternativnu scenu regije, a budući da smo privatno odlični prijatelji, ideja o filmu bila je samo pitanje vremena. Cijelu ideju filma predočio sam Marinku jedne večeri u Županji, on je to prihvatio i krenuli smo u cijeli projekt s nula kuna. Pojavili su se ljudi koji su nam pomogli u tome, ali najviše roditelji financijskom potporom. Sve u svemu, iznimno sam zadovoljan.

Kakvi su planovi s filmom? Imate li vas dvojica nešto u pripremi?

FILIP: Vjerujem da će tu biti još suradnji. Posljednjih godinu dana zajedno sudjelujemo u programu filmskih radionica za učenike od šest do 14 godina. Iz ovoga će izaći nešto još ozbiljnije, mladi smo.

MARINKO: Mislim da je sljedeća suradnja samo pitanje vremena. Ideja u skladištu ima, samo se čeka kritična koncentracija volje, inspiracije i mogućnosti da se krene u nove avanture. R. Mesić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike