Sport
ŠTO MORAJU UČINITI ZA OPSTANAK

Mršić: Za miran život
treba nam 37-38 bodova
Objavljeno 26. veljače, 2013.
Bijelo-plavi će sljedeći susret pred svojim navijačima igrati tek 30. ožujka

Vezani članci

JUNIORI NIŽU USPJEHE

Osječani dvaput matirali splitski Hajduk

BLIJEDA PREDSTAVA NOGOMETAŠA OSIJEKA

Bijelo-plavi sretni zbog boda! Takav stav je navijačima neprihvatljiv!

PULJANI U OSIJEKU NISU POBIJEDILI VEĆ 21 GODINU

Mršić čeka buđenje Kvržića i Leškovića

U susretu protiv Istre 1961 nogometaši Osijeka, rekao bi narod, “usrali su šefa i stanicu”. Nisu uspjeli osvojiti sva tri boda i zato će imati nemirne snove u nastavku prvenstva.

U biti, sada im dolazi najosjetljivije razdoblje jer će morati triput uzastopno u goste. Već u petak će na noge Splitu, a onda u trećem krugu, kao broj sedam, prvo će gostovati u Maksimiru kod Dinama, a zatim kod šestoplasirane momčadi, a to će prema svemu sudeći biti Slaven Belupo. Nakon te neugodne serije gostovanja kod momčadi koje su plasirane u gornjoj polovici tablice lako bi se moglo dogoditi da se u Gradskom vrtu upale alarmi za uzbunu.

- Raspored nam nikako ne ide na ruku, ali što možemo. Ispada da sedma pozicija i nije tako dobra. No poznato je da mi lakše igramo u gostima - kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Ta priča da Osijek lakše igra u gostima više baš i ne pije vodu. Naime, posljednji plijen s putovanja bijelo-plavi su donijeli još krajem rujna prošle godine kada su pobijedili Istru 1961 (3:1). Nakon toga četiri gostovanja i četiri čista poraza uz samo dva postignuta pogotka. To nikako nisu ohrabrujuće vijesti uoči serije koja čeka Osječane. No oni ove sezone ionako igraju protiv svih pravila i statistika, pa ne treba suditi po “papirima”. Ono što je opipljivije jest da moraju popraviti igru i mobilnost na travnjaku.

- Već sam i sam sebi dosadan što stalno ponavljam da nam je potreban veći fond trčanja. Ni protiv Puljana nismo bili dovoljno pokretljivi u igri bez lopte. To moramo popraviti i na tu temu sam već obavio razgovor s igračima - kaže Mršić.

Ohrabrujuće je što bi Osijek već u Parku mladeži trebao biti jači za dva vrlo iskusna igrača kapetana Ivu Smoju i novopridošlog napadača Dragana Blatnjaka (ako certifikat iz Rusije stigne na vrijeme), te napadača Antonija Peroševića koji je odradio suspenziju.

S obzirom na to da se približava završni, treći krug prvenstva, počeli su se polako praviti i planovi što Osijek u njemu treba učiniti da bi izbjegao traumatičnu borbu za goli prvoligaški život.

- Ja računam da nam za posve miran život treba 37-38 bodova. Dakle, još deset ili 11 na ovo što imamo. Mislim da to nije nemoguća misija, ali se moramo uozbiljiti. Nećemo razmišljati previše unaprijed. Idemo susret po susret, pa ćemo vidjeti kamo će nas to dovesti - kaže Mršić.

Dakle, ono malo “preživjelih” navijača jedno vrijeme neće gledati bijelo-plave u Gradskom vrtu. Sljedeći domaći susret Osječani će odigrati tek 30. ožujka (osim tri gostovanja dogodit će se i stanka zbog obveza reprezentacije u kvalifikacijama za SP nap.a.). U tom razdoblju Osijek će opasno živjeti, u to nema nikakve dvojbe i zato će u njemu svaki osvojeni bod biti zlata vrijedan.

Dalibor KELER
Danas utakmica protiv Mladosti iz Čeminca

Nogometaši Osijeka danas će odigrati prijateljski susret protiv županijskog drugoligaša Mladosti iz Čeminca. Susret će se igrati na terenu s umjetnom travom stadiona u Gradskom vrtu s početkom u 17 sati.(D.Kl.)

BEZ J. MIŠIĆA U SPLITU?

Osim što će u Splitu biti lišen usluga dokapetana Hrvoja Kurtovića, koji je dobio treći žuti karton, trener Stanko Mršić vrlo vjerojatno neće moći računati ni na mladu nadu Josipa Mišića. On se već prije susreta s Istrom 1961 žalio na ozljedu, ali je ipak zaigrao, no ovaj put će mu, čini se, Mršić dati odmor i mogućnost da se posve oporavi. Sve to znači da će vezni red doživjeti laganu rekonstrukciju za susret u Parku mladeži.

Miličević u San Antonio

Donedavni napadač Osijeka Ivan Miličević sljedeći će se tjedan priključiti San Antonio Scorpionsima. Riječ je o američkom klubu koji igra u North American Soccer League (NASL), rangu natjecanja odmah ispod najjačeg - Major League Soccera (MLS). G.R.

Najčitanije iz rubrike