Novosti
MINISTRICA GRADITELJSTVA:

Nakon Zadra bageri ruše ilegalne objekte u Zagrebu
Objavljeno 17. veljače, 2013.

Vezani članci

TRIBINA HDSSB-A O PROBLEMIMA U POLJOPRIVREDI

Skuplja legalizacija jedne slavonske staje nego vile na Jadranskom moru

KREĆE SE U RUŠENJE 17.000 BESPRAVNIH OBJEKATA

Najsporija je legalizacija poljoprivrednih objekata

ZAGREB - Bageri su spremni, ovaj tjedan počinje rušenje bespravno sagrađenih objekata. Kreće se s obale prema kopnu - najavila je HNS-ova ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. Kako je pojasnila, bageri prvo stižu u Zadar, a potom kreću u Zagreb. Prvo će se uklanjati zgrade koje nisu namijenjene za stalno stanovanje ili u kojima se povremeno živi, a tek će se na kraju rušiti objekti u kojima se stalno boravi.

- Studirala sam arhitekturu kako bih gradila, a ne rušila, ali se često dovedete u situaciju kada ne možete drugačije reagirati - poručila je ministrica graditeljstva.

Dobra vijest je da država nakon četiri godine ponovno kreće s POS-ovim stanovima. Javni poziv za njihovu kupnju traje do 15. travnja, podsjetila je ministrica Taritaš. Prema tom modelu izgradit će se tristotinjak stanova u zagrebačkoj Klari. Stanovi bi trebali biti gotovi do 2015. godine, a ukupna vrijednost te investicije iznosi oko 150 milijuna kuna. Stanovi će se prodavati po cijeni od 1.100 eura po kvadratu. Prednost bi trebali imati građani koji prvi put kupuju nekretninu, oni koji žive u neodgovarajućim uvjetima i obitelji s više djece. Sve o poticajnoj stanogradnji može se saznati na web stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. (MS)

Možda ste propustili...