Sport
PRODUŽENJA UGOVORA U NK OSIJEK

Vrgoč ne zaslužuje prijetnje
Objavljeno 14. veljače, 2013.
Situacija nije dramatična. Moramo i mi u pregovorima pokazati da imamo čvrst stav - kazat će Josić

Vezani članci

PRIJATELJSKI MEĐUNARODNI SUSRET JUNIORSKIH MOMČADI

Osječkih furioznih 26 minuta

BORBA ZA BUDUĆNOST I DALJE TRAJE

Četvorici igrača koji su srušili Dinamo još nisu produženi ugovori

DINAMO PRIVUKAO SAMO 2.000 GLEDATELJA

Erupcija oduševljenja po sniježnim uvjetima

Uoči još jednog ovosezonskog okršaja sa slavonskim rivalom (četvrtim po redu, nap.a.) u Gradskom vrtu opet se osjeti lagana “seizmička aktivnost”.

Nažalost, ne radi se o “groznici pred derbi” nego opet o unutarklupskim odnosima. Pitanje produženja ugovora nekih prvotimaca očito je prilično skratilo “fitilje” čelnicima NK Osijek, pa neodlučnost igrača da stave autogram na produžetak vjernosti sve češće izaziva pomalo nervozne reakcije. U pregovorima obično uspije staloženija i mirnija strana, jer pregovori ne služe za ucjene i pritiske, već za pronalaženje rješenja. U središtu priče je odlični stoper Branko Vrgoč, koji nije eksplicitno rekao “ne” ostanku u Gradskom vrtu, nego se čovjek nećka. Jednostavno, važe što je najbolje za njega jer se nalazi u osjetljivoj fazi karijere.

- Iskreno, ni sam ne znam što bih učinio. Postoje razlozi “za” i protiv ostanka u Osijeku - iskreno će Vrgoč.

Požurivanje u toj priči neće pomoći. Jednostavno, Branko mora raščistiti sam sa sobom i to bi trebalo razumjeti. Srećom, u osječkom prvoligašu ima i onih ljudi koji su na tom tragu.

- Nisam za radikalna rješenja. Razumijem Vrgočeve dvojbe, a mislim da situacija i nije tako dramatična kako ju se želi prikazati. Branko normalno trenira i vjerujem da će biti u konkurenciji za subotnji derbi protiv Cibalije - kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Inače, na posljednjem razgovoru Branku je dan rok do jučer za odluku oko produženja ugovora. No, zbog poslovnog puta u Zagreb predsjednika Zdravka Josića do sastanka nije došlo, ali bi se moglo dogoditi danas.

- Situacija nije baš tako dramatična. Moramo i mi u pregovorima pokazati da imamo čvrst stav, kao i igrači. Ipak, vjerujem da ćemo danas pronaći rješenje koje će biti prihvatljivo za sve nas. Danas je “dan D” za ta pitanja oko produženja ugovora - poručuje predsjednik Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.

Sve to se događa u predvečerje odlaska u Vinkovce, na utakmicu koja ima ogromnu težinu. Naime, ako bi se Osijek otamo vratio sa sva tri boda, priča oko opstanka bila bi praktično pozitivno okončana prije negoli je počela. Zato te “trzavice” možda nisu baš najbolji način pripreme za utakmicu.

- Neće to ništa štetiti jer će na kraju sve biti u redu - spušta tenzije Josić.

Osvajanje neočekivana tri boda protiv Dinama bijelo-plave je dovelo u odličnu poziciju, ali sada je važno da do igrača dopre mudrost njihova kapetana Ive Smoje.

- Pobjeda nad Dinamom je strašna stvar, ali će izgubiti na težini ako pokleknemo u Vinkovcima. Za mene će taj susret protiv Cibalije biti velik ispit našeg karaktera. I remi bi nam bio odličan, a pobjedom bismo nastavak sezone učinili posve mirnim. Budući da imamo mladu momčad, igranje bez tereta imperativa mladim bi igračima dalo mogućnost da posve iskažu svoj talent - smatra Smoje.

Dakle, priprema utakmice je opet pomalo u drugom planu, a trener Stanko Mršić početak tjedna je opet, zbog gripe, proveo u krevetu. Sve to neodoljivo podsjeća na uvertiru utakmice s Dinamom, a zna se kako je ona završila...

S KOHORTOM U VINKOVCE

Iz Udruge navijača Kohorta stiže obavijest da organizira put u Vinkovce na susret 20. kola Cibalia - Osijek. Oni koji žele na slavonski derbi organizirano s Kohortom mogu se za putovanje prijaviti još danas od 18 sati do 22 sata u prostorijama Udruge u Tvrđi (Fakultetska 3). Cijena puta (u koju je uključena i ulaznica za utakmicu) iznosi 30 kuna. Iz Kohorte pozivaju navijače i simpatizere da se prijave u što većem broju, ali i upozoravaju da to učine što prije jer je broj mjesta za putovanje ograničen.(D.Kl.)

Najčitanije iz rubrike