Regija
12. VIGOR BARMEN KUP

Đaci miksali koktele i pripremali kotlovinu
Objavljeno 8. veljače, 2013.

ŽUPANJA - Učenici ugostiteljskih škola iz Požege, Osijeka, Vinkovaca, Orašja (BiH) i Županje, okupili su se i ove godine na Vigor barmen kupu, u okviru Šokačkog sijela. Natjecanje u pripremanju koktela, barskih mješavina, bilo je prigoda i za razmjenu iskustava, stjecanje novih znanja, ali i za druženje.

- Tradicija se nastavlja, opet smo na Vigor barmen kupu, i to 12. godinu zaredom. Vjerujemo da će se suradnja Obrtničko-industrijske škole Županja i Turističke zajednice nastaviti - poručio je Mirko Bačić, direktor TZ Grada Županja.

I dok su se budući barmeni okušavali u pripravljanju koktela, uz bodrenje brojnih učenika županjskih srednjih škola, budući kuhari i kuharice iz Obrtničko-industrijske škole pripremali su na otvorenom kotlovinu i šarana na rašljama. Vrijedne Snaše zlatnih niti pekle su listariće, a mladi tamburaši iz TS Tamburaši slavonske krvi zabavljali su brojne posjetitelje priredbe.

Poseban su doprinos dala i dva muzeja, Zavičajni muzej Stjepana Grubera u suradnji s Gradskim muzejem iz Požege pripremili su izložbu Baš se nekad dobro jelo. (Z.K.)

Najčitanije iz rubrike