Regija
U GRADSKOJ KNJIŽNICI U SKLOPU 46. ŠOKAČKOG SIJELA

Istraživačka djela Ivice Ćosića-Bukvina
Objavljeno 8. veljače, 2013.

ŽUPANJA - Ćosićeva istraživanja imaju i te kakog značenja, jer kada se tome pridoda njegov napor u prikupljanju povijesne građe, onda taj njegov napor još više dobiva na vrijednosti - istaknuo je mr. Zlatko Virc, na predstavljanju knjiga Ivice Ćosića-Bukvina spisatelja iz Vrbanje u Gradskoj knjižnici Županja, u okviru 46. Šokačkog sijela.

O Ćosićevih 20 različitih povijesno-istraživačkih knjiga mr.Virc je opširno govorio, naglasivši kako je u mnogim detaljima popunio povijesne nepoznanice, pojasnio neka zbivanja, ukazao na neka događanja.

- Ivica Ćosić - Bukvin je povjesničarima koje se bave proučavanjem na najvišoj razini Hrvatske dao priliku, ili ih je motivirao da pokažu pozornost i prema ovome dijelu Hrvatske. Zahvaljujući njegovim radovima, knjigama i objavljenim člancima, Ćosiću se obraćaju i mnogi istraživači u Zagrebu koji su na istaknutim funkcijama tražeći od njega informacije o temama koje ih zanimaju, dodao je mr.Zlatko Virc.

Na kraju je Virc zaključio kako je za 19 godina objavljivanja Ivica Ćosić-Bukvin ovladao poviješću Cvelferije, postao njezin tumač i promotor, na čemu mu treba čestitati, jer je sve postigao bez potpore onih koji su mu itekako trebali dati potporu.(Z.K.)

Možda ste propustili...

UZ DAN 3. GARDIJSKE BRIGADE "KUNE"

Dan otvorenih vrata u vojarni

Najčitanije iz rubrike