Crna kronika
POLICIJA PRITVORILA IZNUĐIVAČE

Tražili novac od Osječanke da ne objave njene kompromitirajuće fotografije
Objavljeno 4. veljače, 2013.
Osječanku su ucjenjivali muškarac iz Nedelišća i žena iz Vrgorca

OSIJEK - Dva dana nakon policijske “opsade” zgrade na Vijencu Ivana Meštrovića 1c, policija je na redovnoj konferenciji za novinare otkrila što se ondje događalo.

- Policijski službenici PU osječko-baranjske 1. veljače su provedenim krim-istraživanjem utvrdili da su 41-godišnjak iz Nedelišća i 26-godišnjakinja iz Vrgorca, počinili kazneno djelo iznude. Dvoje kazneno prijavljenih su od 24-godišnje Osječanke tražili mjesečne iznose od nekoliko tisuća kuna, na duže vrijeme, kako ne bi objavili njezine fotografije kompromitirajućeg sadržaja. Nedelišćanin i Vrgorčanka predani su pritvorskom nadzorniku, doznajemo od Vlade Krznarića, policijskog službenika za odnose s javnošću u PU osječko-baranjskoj. Osječanku je dvojac ucjenjivao nekoliko mjeseci.

U sklopu ove istrage prijavljena je i 33-godišnja Osječanka kod koje je pronađen pištolj. Dobila je kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Uz nju je prekršajno prijavljen i 48-godišnji Osječanin kod koga je pronađena marihuana. Osječaninu slijedi optužni prijedlog iz Zakona o zlouporabi droga. Iz policije nisu htjeli govoriti kakva je uloga ovih dvoje Osječana u cijelom slučaju.

Podsjetimo, stanari Vijenca Ivana Meštrovića u petak poslijepodne bili su neugodno iznenađeni brojnim policijskom vozilima oko zgrade na broju 1c. Dvoja policijska službena vozila te nekoliko policijskih civilnih, kao i brojni policajci koji su u civilu i odorama ulazili u zgradu s torbama, privlačili su pozornost. Zbog toga nitko od susjeda nije ostao ravnodušan. Svi su željeli doznati što se događa, no kako je tada istraga još uvijek bila u tijeku, policija nije htjela s detaljima izlaziti u javnost.

Sandra LACIĆ
ISTRAGA TRAJE DVA MJESECA

Kako neslužbeno doznajemo, Međimurac i Dalmatinka su pod budnim nadzorom policije već dva mjeseca. Kada su policijski operativci skupili dovoljno indicija da je par “upetljan” u kazneno djelo, počelo je istraživanje koje je okončano krajem prošlog tjedna. Istraga cijelog slučaja nastavlja se i dalje.

U ovom slučaju javnosti još uvijek nije poznata uloga drugog prijavljenog para

Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA IZMEĐU ANTUNOVCA I TENJE

Sletio s ceste i poginuo, nije bio vezan pojasom

Najčitanije iz rubrike