Sport
U GRADSKOM VRTU TRANSFERI NA VIDIKU

Vargiću i Jugoviću nije dovoljno
dobra plaća koju nudi Rijeka
Objavljeno 1. veljače, 2013.
Završetak posla oko prelaska Vargića i Jugovića na Kantridu zapeo je na uvjetima transfera

Vezani članci

JOSIĆ SE VRATIO IZ TURSKE NEOBAVLJENA POSLA

Spas je “utopiti” nekoga Mamiću

TRANSFER ZVAN ČEŽNJA

Jugović na meti Austrije Beč i Dinama iz Minska

OSJEČANI U ANTALYI REMIZIRALI S MOMČADI NENADA BJELICE

Zoran Kvržić svidio se turskim “skautima”

OSIJEK - Predsjednik NK Osijek Zdravko Josić u posljednjem razgovoru s nama bio je mnogo bolje raspoložen nego prethodnih tjedana. Već to dalo je naslutiti da se “nešto iz brad valja”, da su u pitanju transferi, a vijesti su brzo ugledale svjetlo dana. Rijeka je zainteresirana za angažiranje vratara Ivana Vargića i veznjaka Vedrana Jugovića. To su već nešto bolje vijesti od onih da je NK Osijek spreman transferirati svog juniora Dinu Perića samo da bi nakratko dobio mir u kući. On se na taj način kupuje transferima prvotimaca kojima na ljeto istječu ugovori. Istina, Osijek u tom poslu neće previše zaraditi na odštetama (oko 200.000 eura), ali će dodatno rasteretiti svoj budžet za plaće jer Jugovićev je ugovor u najvišem platnom razredu.

- Istina je da smo u pregovorima s Riječanima, ali zasad još ne mogu potvrditi da je posao završen - kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Daljnjim provjerama saznali smo i gdje zapinje finalizacija posla. Vargić i Jugović nisu baš presretni ponuđenim uvjetima transfera.

- Uvjeti koji su ponuđeni nisu baš dobri za igrače, pa su zbog toga potrebni dodatni razgovori. Problem je u tome što uvjeti koje nudi Rijeka nisu dovoljni da bi pokrili ono što želi Osijek - kaže Miroslav Bičanić, agent Ivana Vargića i Vedrana Jugovića.

Prevedeno, to znači da plaća koju nude Riječani nije dovoljno dobra da bi se Vargić i Jugović odrekli cjelokupnog duga (svakome od njih klub je dužan oko 300.000 kuna, nap.a.).

- Posao nije još propao, ali će klubovi, ako ga žele dovršiti, morati malo revidirati svoje ponude i želje. Dug koji NK Osijek ima prema njima na neki se način mora izmiriti. Odštetom ili boljim uvjetima koje će dobiti na Kantridi, njima je svejedno - kaže Bičanić.

Ako se posao s Riječanima izjalovi, za obojicu postoji i plan B, koji je, doduše, nešto manje vjerojatan, ali je tu. Za Jugovića je navodno zainteresiran Dinamo iz Minska, koji je spreman ponuditi i četvrt milijuna eura odštete, što bi u ovim okolnostima bio dar s neba za osječku blagajnu. Međutim, pitanje je koliko je ta priča realna.

- U kontaktu smo s Bjelorusima i jasno sam im poručio, ako su uvjeti takvi, da ćemo se dogovoriti za pet minuta. Odgovor još nisam dobio - kaže Bičanić.

Za Vargića su “u igri” i neki turski prvoligaši. To je u prosincu prošle godine bio čisti “zicer”, ali je u međuvremenu, valjda, promašen.

Uglavnom, noćas u ponoć zatvara se “transfer-prozor” za zapadnoeuropske destinacije, ali to osječkom prvoligašu i nije neki problem, jer teško da bi mogao nekoga prodati u te zemlje. Zanimljiva odredišta u istočnoeuropskom dijelu bit će otvorena još 30-ak dana, pa ne treba još otpisivati mogućnost pojavljivanja kupca za nekog od osječkih prvotimaca.

Dalibor KELER

200.000

eura otprilike bi mogao inkasirati NK Osijek na ime odšteta ako Ivan Vargić i Vedran Jugović pristanu na prelazak u redove Rijeke

Poraz za rastanak od Turske

Nogometaši Osijeka u posljednjem, sedmom, nastupu na pripremama u Turskoj doživjeli su prvi poraz. Bolja od Osječana bila je rumunjska Astra Giurgi sa 2:0, a trener Stanko Mršić nije koristio baš sve raspoložive snage. U prvom su dijelu igrali: Mikulić, Glavaš, Leko, Perić, Aleksić (Pongračić), J. Mišić, Bagić, Krstanović, Lukić, Jakovljević, Zubak, a u nastavku su ušli: Ibriks, Vrgoč, Kvržić, Lešković, Kurtović, Pušić, Jugović i Perošević.

Nogometaši Osijeka već bi se večeras trebali vratiti kući, a osječkoj publici predstavit će se u nedjelju na „generalci“, kada će u Gradskom vrtu gostovati mađarski prvoligaš Kapošvar.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

EKSKLUZIVNO - NA SPARINGU KOD SUPERTEŠKAŠA

Ubojita ljevica ipak nije sijevnula, Luka je to sačuvao za Bangkok

IZ ISTANBULA SE MOŽE DO LOS ANGELESA

Europske igre top-događaj

Najčitanije iz rubrike