Sport
OSJEČANI U ANTALYI REMIZIRALI S MOMČADI NENADA BJELICE

Zoran Kvržić svidio se turskim “skautima”
Objavljeno 25. siječnja, 2013.
Kvržić dobrim igrama u Turskoj daje svoj doprinos eventualnom transferu koji bi značio spas za bijelo-plave

Vezani članci

KRALJEVSTVO ZA TRANSFER

Josić odlazi u Tursku prodati Zorana Kvržića

OSIJEKU SKINUTA SUSPENZIJA

Pavličiću uplaćeno pola milijuna kuna

KAPETAN JUNIORA NK OSIJEK OTIŠAO U PULU

Josip Tomašević na probi u Istri 1961

Iz turskog ljetovališta Lara pokraj Antalye još se ne vidi “bijeli dim” kada je u pitanju toliko željeni transfer. To bi ove zime, ako se dogodi, trebala biti i najbolja vijest.

Predsjednik Zdravko Josić je tamo, zanimanja za neke igrače Osijeka ima, ali danas realizacija tih poslova ide mnogo teže nego prije. Većina je klubova skresala proračune pa prije nego što se donese odluka o kupnji svaki se euro nekoliko puta okreće. Osječanima u prilog ne ide ni činjenica da su zemlje s krajnjeg europskog istoka izmijenile kalendar natjecanja, pa je i njima sada polusezona. Prije su oni u ovo doba počinjali pripreme za početak prvenstva, slagali su rostere momčadi pa im je bilo lakše “utopiti” igrače.

- Nema nikakvih konkretnih vijesti o pitanju transfera. Razgovori su svakodnevni, ali zasad službene ponude nisu došle - kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Ako već u vezi s poslovanjem nema očekivanih dobrih vijesti, one stižu s travnjaka. Osječani su odigrali i treći prijateljski susret i još nisu doživjeli poraz. Iako su to deklarativno prijateljske utakmice, iz iskustva znamo da se tamo igra i te kako ozbiljno, a osim toga riječ je i o momčadima koje su po snazi jače od većine hrvatskih prvoligaša, pa se te pozitivne rezultate ne treba prihvaćati zdravo za gotovo.

- Protiv WAC-a smo pružili dobru partiju. Posebno se to odnosi na prvi dio susreta u kojem smo imali i rezultatsku prednost. Tada je na travnjaku bila prva momčad, a kada su u nastavku ušli ovi mlađi, trebalo im je malo vremena da pohvataju konce, što su Austrijanci iskoristili i izjednačili. No to nam nije pokvarilo zadovoljstvo zbog solidnog nastupa - prepričava Žitnjak sudar s momčadi Nenada Bjelice.

Posebno je važno da dobre igre pruža Zoran Kvržić koji je u prvom redu za transferiranje. Jesenas je bio najbolji Osijekov čovjek, a tu dobru formu potvrđuje i u Turskoj. Iako bi njegov eventualni odlazak kvalitetno oslabio bijelo-plave, većina ga priželjkuje iz poznatih razloga. Novac je Osijeku hitno prijeko potreban. Kvržić svojim igrama daje značajan poticaj tome da se transfer dogodi, a sad je samo pitanje hoće li se pronaći kupac čija će ponuda zadovoljiti i klub i igrača.

Osim njega, pod povećalom je i vratar Ivan Vargić. Još u prosincu “šuškalo” se da se za njega zanimaju neki turski prvoligaši, čak se pričalo da će službena ponuda u Gradski vrt “sletjeti” polovinom ovog mjeseca, ali zasad je i to “ćorak”, ali nešto se ipak iza brda možda valja.

- Jučer su “skauti” nekih turskih klubova gledali Kvržića i Vargića i prve reakcije su im bile pozitivne, a dalje ćemo vidjeti - zaključuje Žitnjak.

Dalibor KELER
KOHORTA U AKCIJI

Udruga navijača NK Osijek “Kohorta” počela je prodaju svojih kalendara za tekuću godinu. Još danas i sutra oni će se, uz ostale suvenire s Kohortinim imenom, moći kupiti na štandu koji je postavljen na obnovljenom Trgu slobode (ispred Supermakreta), a već prvog dana prodaje štand je bio dobro posjećen. On će danas raditi od 10 do 16.30 te sutra od 10 do 14 sati. Tom akcijom “kohortaši” si prikupljaju i financijska sredstva pomoću kojih će lakše pratiti NK Osijek na ligaškim gostovanjima ovog proljeća.

Pod povećalom je i Ivan Vargić za kojega zanimanje također pokazuju turski klubovi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike