Sport
SPORTSKI DIREKTOR CIBALIJE PRIZNAO:

Dražen Pernar: U sljedećih
nekoliko dana stižu pojačanja
Objavljeno 31. siječnja, 2013.
Pregovaramo s nekoliko igrača, ali svi oni imaju neku opciju za van, a ako ne uspiju otići, doći će u Cibaliju

Vezani članci

NIKO KOVAČ ODREDIO POPIS IGRAČA ZA SUSRET PROTIV ITALIJE

Aleksić, Župarić i Mitrović među 23

ZBOG ČEGA JE VRATAR CIBALIJE ZARADIO SUSPENZIJU

Matković će se žaliti, u Klubu čekaju ispriku

NOVA LICA U MOMČADI

Vidović i Purić u Cibaliji dvije i pol godine

VINKOVCI – Zbog problema s koljenom Marka Čulića sportski direktor Dražen Pernar morao je napustiti bazu u Novigradu i odvesti ga na magnetsku rezonancu u Zagreb kako bi se utvrdila težina ozljede. Rezultati pretrage znat će se danas, nažalost, to nije jedini problem koji je snašao trenera Miroslava Bojka tijekom priprema. Naime, Frane Vitaić ima problema s leđnim mišićima i također je bio na pregledu ultrazvukom, a već je naručen na terapiji u Poliklinici Peharec, kako bi se što prije riješio problema. Unatoč tome, stanje u momčadi je odlično, a isto tako i uvjeti u kojima treniraju Vinkovčani.

- Sve je super, zaista imamo sve na raspolaganju, od terena s umjetnom travom do onih s prirodnom, a da ne pričam o onim unutar hotela. Sve je super i igrači su zadovoljni, a to pokazuju na treninzima koji su zahtjevni. Trener Bojko je nametnuo žestoki ritam, što me veseli, jer će se to vjerojatno odraziti na dobre rezultate u proljetnom dijelu sezone gdje nas očekuje 14 teških utakmica u očuvanju prvoligaškog statusa, rekao je sportski direktor Dražen Pernar.

Problem bi treneru Bojku mogao stvoriti izostanak trojice standardnih igrača s posljednje faze priprema, kada se momčad uigrava i odrađuju posljednje taktičke varijante. Pozive za U-20 reprezentaciju dobili su Župarić i Mitrović, dok je za mlađu U-19 poziv stigao Mišiću.

- Koliko nam je drago zbog toga toliko i nije. Dečki će dobiti priliku kod novog izbornika i vjerujem kako će je iskoristiti. S druge strane momčad se uigrava na svakom treningu i to bi mogao biti problem. Nadamo se kako će s reprezentativnog okupljanja doći neokrznuti, odnosno bez ozljeda.

Prijelazni rok je u tijeku, a koliko znamo sportski direktor intezivno traga za igračima koji bi mogli pomoći u očuvanju prvoligaškog statusa.

- Pokušavamo svakodnevno to pitanje riješiti. Pregovaramo s nekoliko igrača, ali svi oni imaju neku opciju za van, a ako ne uspiju otići, doći će u Cibaliju. Ostaje otvoreno pitanje kada će se to riješiti i hoćemo li mi moći toliko čekati. Ako se to oduži nema svrhe da dolaze ako nisu prošli pripreme. Nemamo toliko vremena za čekanje, kaže sportski direktor Cibalije Dražen Pernar.

Iz pouzdanih izvora, doznali smo da je riječ o igračima na bočnim pozicijama, gdje je momčad Cibalije prilično tanka. Tako je jako blizu dogovor s jednim zasad neimenovanim igračem koji bi se mogao naći u autobusu iz Novigrada za Vinkovce. A. Grgić

Prijateljska utakmica
CIBALIA                                              2  (1)
RADNIK                                                  0

NOVIGRAD – Igralište Novigrad. Gledatelja 50. Sudac: Saša Kapular (Novigrada). Strijelci: 1:0 Župarić (25), 2:0 Bajić (90).

CIBALIA: Paradžiković, Muženjak, Župarić, Mitrović, Rugašević, Mazalović, Matoš, Koledić, Bartolović, Pavličić, Mišić. Još su igrali: Tezić, Šimičić, Purić, Filipović, Puljić, Ćorić, Vidović, Bajić, Dabro, Jurić.

RADNIK: Karatović, Gorupec, Cerovec, Barišić, Širšić, Miškić, Jurjević, Franić, Babić, Benković, Ičić.

Još su igrali: Tošić; Čabaraja, Haber, Grčić, Plum, Maroti, Rožman, Pajač, Miloš, Gatarić, Zubak, Kovačević.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike