Sport
RASPRODAJA TALENATA U GRADSKOM VRTU

Josić se dogovorio s Mamićem, junior Dino Perić ide u Dinamo?
Objavljeno 31. siječnja, 2013.
Klubovi su već dogovorili visinu odštete, a konačna odluka o realizaciji transfera u rukama je Dinine obitelji

Vezani članci

TRANSFER ZNAČI ŽIVOT ZA BIJELO-PLAVE

Ne dođe li do prodaje igrača, dugovi će se nastaviti gomilati

NIKO KOVAČ ODREDIO POPIS IGRAČA ZA SUSRET PROTIV ITALIJE

Aleksić, Župarić i Mitrović među 23

JOSIĆ SE VRATIO IZ TURSKE NEOBAVLJENA POSLA

Spas je “utopiti” nekoga Mamiću

Osječki prvoligaš bio je prisiljen povući još jedan očajnički potez u teškoj borbi za preživljavanje. S obzirom na to da u Gradskom vrtu još uvijek nisu uspjeli transferirati nikoga od aktualnih prvotimaca opet su se okrenuli svom “zlatnom rudniku” - Školi nogometa.

Ovaj put kuglica je stala na imenu Dine Perića. Još jedan pripadnik sjajne Osijekove generacije rođene 1994. godine koja je u reprezentaciju Hrvatske dala čak osam igrača mogao bi napustiti Gradski vrt. Prije njega put hrvatske metropole i najbogatijeg našeg nogometnog kluba Dinama krenula su dva dragulja Hrvoje Plum i Dino Špehar. I oni su u Maksimiru završili iz istih razloga zbog kojih bi pod Mamićeve skute mogao otići i Perić - neimaštine u Gradskom vrtu.

- Nemam što skrivati, sa Zdravkom Mamićem dogovorili smo visinu odštete za Dinu Perića, a sad je na njegovoj obitelji da donese konačnu odluku hoće li se transfer realizirati. Srce mi se cijepa zbog te odluke, ali mi jednostavno drugog izlaza nemamo, kaže Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.

Dakle, priča još nije zaključena, a hoće li biti, ostaje otvoreno pitanje. Razgovarali smo s Dininim ocem Željkom, koji je i sam nekada bio veliki talent, kasnije odličan igrač malog nogometa. Uh, kad se sjetimo što je on mogao učiniti s loptom. Očito je da “jabuka nije pala daleko od stabla”.

- S gospodinom Mamićem obavio sam već prvi razgovor, ali očekuje nas još rundi, to je sigurno. Prvo želim da se Dino vrati s priprema iz Turske, jer bez njega ne želim ništa poduzimati. Mogu samo reći da su izgledi da prihvatimo Dinamovu ponudu 50-50. Rečeno mi je da ga Dinamo već duže prati, ali nama se nikuda ne žuri. Svjesni smo Dininih kvaliteta, ponuda ima i iz inozemstva pa ćemo sve dobro odvagati. Ponuđen nam je ugovor na dvije plus pet godina, a za tako dugo vezanje Dinamo pred nas mora staviti jako dobre argumente, mirno je komentirao Dinin otac, Željko Perić.

Nije čudno što je Dinamo bacio oko na Perića. Taj stoper je ljevak, a stručnjaci tvrde da je u ovom trenutku daleko najperspektivniji na svojoj poziciji u nekoliko generacija hrvatskih igrača. I takvog će talenta Mamić dobiti za sitniš.

Zbog takvih poteza srce se slama svakom pravom navijaču bijelo-plavih, jer ta generacija je jako mnogo obećavala (njoj pripadaju i Josip Mišić, Malenica, Dugandžić, Pavić, Mioč), a ispada da će biti raščerupana prije nego je na djelu vidi širi krug navijača.

Takva je, nažalost, stvarnost NK Osijeka čija strategija jest život od stvaranja i prodaje vlastitih igrača, ali prije nego se to dogodi ti bi dečki trebali odraditi bar jedan “olimpijski ciklus” u Gradskom vrtu. Nažalost, neće se dogoditi ni s ovom, a vrlo vjerojatno ni sa sljedećim generacijama. Tko zna hoćemo li jednoga dana u seniorskoj majici NK Osijek gledati luliće, iliće... ili neke druge talente koji se danas odgajaju u Školi nogometa. Zato se s takvim potezima osječkog prvoligaša jednostavno ne možemo pomiriti. Trend prodaje premladih igrača ne može biti spas za klub, nego baš suprtono - bolna i polagana smrt.

Dalibor KELER

3.

igrač iz odlične Osijekove generacije igrača rođenih 1994. godine mogao bi završiti u Dinamu. Prvi je otišao Hrvoje Plum, za njim Dino Špehar, a sad bi pod Mamićevo okrilje mogao doći i Dino Perić.

VARGIĆ U RIJECI?

Pojavila se i informacija da bi Rijeka mogla angažirati Osijekovog vratara Ivana Vargića. Navodno je taj Vargićev transfer na neki čudan način povezan s Perićevim, a iz cijelog posla Osijek bi mogao inkasirati 300-400 tisuća eura. To zapravo znači da će osječki prvoligaš jednoga od svojih većih talenata, Dinu Perića, prodati za pravi - sitniš. Ovo je neslužbena priča koja u Gradskom vrtu nije potvrđena, ali tamo “gdje ima dima, ima i vatre”.

Zdravko Josić

predsjednik NK Osijek

Sa Zdravkom Mamićem dogovorili smo visinu odštete za Dinu Perića, a sad je na njegovoj obitelji da donese odluku

Željko Perić

otac mladog igrača

Dinamo ga već duže vrijeme prati, ali nikuda nam se ne žuri, jer ponuda ima i iz inozemstva

Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike