Regija
SEDMA ŠOKAČKA VEČER U ĐAKOVU

Za najljepše nošnje dukatići
Objavljeno 29. siječnja, 2013.

ĐAKOVO - Udruga Šokaca Đakovštine prošlog je vikenda u dvorani Nikolina organizirala 7. Šokačku večer, koja je i ove godine okupila brojne sudionike, kao i goste, među kojima i osječko-baranjskog dožupana Željka Kraljička, đakovačkog dogradonačelnika Ivana Išasegija i druge. U ime organizatora, pozdravnu riječ uputila je predsjednica Udruge Šokaca Đakovštine Katica Bošnjaković.

- Na trenutak se vratimo u prošlost i oživimo našu Slavoniju, neka se vidi da nismo ostavili zaboravu njezinu vrijednost i kulturnu baštinu - istaknula je Bošnjaković, ističući kako i ovogodišnja Večer potvrđuje koliko je njenim članovima bitno očuvanje ovdašnje tradicije.

Uz dobru trpezu, održan je i izbor najljepših narodnih nošnji, a nagrade su bili dukatići.

Najljepšu žensku nošnju, prema ocjeni Prosudbene komisije, imala je Nikolina Marković iz Starih Perkovaca, Andrija Kava iz Šumeće nosio je najljepšu mušku nošnju, a najljepšu nošnju u paru imali su Josip Funarić i Ivona Stahović iz Starih Perkovaca. Prema posebnom odabiru Udruge Šokaca, nagrađeni su i Izidor Bodanović Baja iz Gorjana za za najljepšu mušku nošnju i Ana Ivanetić iz Đakova za žensku nošnju.

Goste su zabavljali Tamburaški sastav Prijatelji i KUD Slavonija iz Đurđanaca. (S.Ž.)

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike