Sport
OSIJEKU SKINUTA SUSPENZIJA

Pavličiću uplaćeno pola milijuna kuna
Objavljeno 23. siječnja, 2013.
Osijek se tim potezom riješio teškog utega, a sada više neće morati igrati prijateljske utakmice u markerima

Vezani članci

NOGOMETAŠ ZBOG KOJEG JE SUSPENDIRAN OSJEČKI PRVOLIGAŠ

Milan Pavličić: Neću Osijeku oprostiti ni jednu lipu!

ZARADILI SUSPENZIJU

Pavličić “blokirao” NK Osijek

ŽITNJAK O PREGOVORIMA U GRADSKOM VRTU

Šorša, Jugović, Kvržić i Miličević ne popuštaju

OSIJEK - Jučer je iz Turske stigla dobra vijest. Ne, nije se dogodio toliko željeni transfer, ali ni ova novost nije baš sitnica. U rano poslijepodne stigao nam je SMS “Suspenzija skinuta od Pavličića. Platili.” Kratko i jasno od pošiljatelja, predsjednika NK Osijek Zdravka Josića. Milan Pavličić je opasan igrač. Varaždin je poslao u povijest, a poruke koje je slao posljednjih dana jasno su ukazivale na to da neće pokazati nimalo milosti ni prema NK Osijek, iako je u njemu proveo najveći dio svoje karijere i stekao igračko ime. Pavličić je bio ljutit na odnos koji je klub zauzeo prema njemu i jasno je poručio:

- Nema opraštanja. Jednom sam oprostio dio duga, ali sada neću ni lipe. Najviše zbog toga što se ljudi iz kluba nisu korektno odnosili prema meni - rekao je i uzburkao duhove.

Čak je kod UEFA-e proispitivao smije li Osijek igrati prijateljske utakmice na pripremama u Turskoj dok je pod suspenzijom. Kao i svaki pravilnik tako i ovaj ima rupu. Osječani su prijateljske susrete proglasili test-susretima u kojima ne igraju u službenoj opremi nego u markerima.

No, to je zapravo bila najmanja briga. U pitanje došla klupska opstojnost. Možda se to sad čini kao dramatičan zaključak, ali da se priča odužila, a Pavličić ostao čvrst tko zna što bi se dogodilo. Ovako, iako je do posljednjeg je trenutka vjerovao u mogućnost nagodbe, predsjednik Zdravko Josić bio odlučan u tvrdnji:

- Ni slučajno nam se ne može dogoditi sudbina Varaždina. Pokušat ćemo se nagoditi, a ako ne bude išlo uplatit ćemo cijeli iznos. To će nam poremetiti planove, ali drugog izlaza nemamo, govorio je Josić.

I morao je istresti 500.000 kuna, ali je to donijelo olakšanje. Istina, igrači i Radna zajednica sigurno zbog toga neće otvoriti pjenušac jer će opet ostati na čekanju, no to je gorka istina.

Ekonom Goran Vincek sad će u Turskoj igračima moći dijeliti dresove za prijateljske utakmice, a razmišljanja će opet biti usmjerena prema rezultatskim dosezima u proljetnom dijelu sezone. I tako će biti do neke nove odluke Arbitražne komisije HNS-a. Naime, postpupak koji je pokrenuo Ivan Miličević već je u poodmaklom stadiju i uskoro treba očekivati rješenje. Pitanje je samo kako će se postaviti Miličević. Hoće li biti spreman pričekati i zadovoljiti se raskidom ugovora na štetu kluba ili će poput Pavličića ultimativno zahtijevati isplatu dugovanja. Zapravo, najbolji bi rasplet bio da on nađe klub prije negoli Arbitraža donese konačnu odluku. Tako bi valjda “i vuk bio sit, a i ovce na broju”.

Eto, ispalo je da je predsjednik Josić prvi dobar posao u Turskoj već napravio. No, nije zbog toga išao tamo. Jedan ili dva transfera ostaju prioritet, a ako se i to ostvari onda možemo reći da su čelnici bijelo-plavih dobili zimski jack-pot.

Dalibor KELER

Osječani remizirali s Austrijancima

Nogometaši Osijeka u Turskoj su odigrali treću pripremnu utakmicu, ovaj put suparnik im je bio austrijski prvoligaš WAC na čijoj klupi sjedi ne kadašnji Osijekov nogometaš Nenad Bjelica. Pobjednika na koncu nije bilo, Osječani su poveli u 38. minuti pogotkom Kvržića, a konačnih 1:1 po stavio je Palk u 58. minuti. Osijek se predstavio s dvije momčadi, pa su tako u prvom pluvremenu igrali Vargić, Ibriks, Smoje, Vrgoč, Lešković, Kurtović, Jugović, Kvržić, Pu šić, Pongračić i Perošević, dok je u nastavku na travnjaku bi la posve druga momčad u ko joj su igrali Mikulić, Glavaš, Leko, Perić, Aleksić, Zulim, J.Mišić, Jakovljević, Bagić, Zu bak i Lukić. Osijek sljedeću pripremnu utakmicu igra u subotu (26. siječnja) s korej skim Pohang Steelersom. Ina če, jučerašnji susret je bio za nimljiv iz perspektive da su svoje trenersko znanje ukrstili Stanko Mršić i Bjelica koji su ujesen 2000. godine ispisali možda i najsvjetlije stranice bliže povijesti osječkog nogo meta. Naime, u toj polusezoni Osijek je bio jesenski prvak, došao do 3. kola kupa UEFA, momčadi je s klupe dirigirao upravo Mršić, a njegova pro dužena ruka na travnjaku bio je Bjelica. (D.Kl)

Možda ste propustili...

SENIORSKA ŽENSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA PONOVO U SLAVONSKOJ METROPOLI

U Gradskom vrtu otvaranje novog izdanja Zlatne lige

Najčitanije iz rubrike