Sport
ZARADILI SUSPENZIJU

Pavličić “blokirao” NK Osijek
Objavljeno 18. siječnja, 2013.
Pavličić nas neće izbaciti iz lige kao što je izbacio Varaždin, tvrdi Zdravko Josić

Vezani članci

NOGOMETAŠI OSIJEKA OTPUTOVALI U ANTALYU

Bijelo-plavi u zrakoplovu za Tursku putuju zajedno s hajdukovcima i Riječanima

OSIJEK - Nogometni klub Osijek do daljnjeg je suspendiran zbog duga prema bivšem igraču Milanu Pavličiću. Kao da prvoligaš iz Gradskog vrta nema dovoljno aktualnih problema, na “naplatu” mu je sada stigla i odluka Arbitražne komisije koja je zbog Pavličićevih potraživanja onemogućila bijelo-plavima odigravanje službenih susreta.

Kako je trenutno stanka u prvenstvu, ta suspenzija nije toliko dramatična, a neće ni poremetiti pripreme osječkog prvoligaša jer utakmice u Turskoj nisu službenog karaktera, nego trening susreti. No, jasno je kako vremena za isplatu duga i skidanje suspenzije i nema baš napretek. Prvenstvo počinje već 10. veljače, zaostalim susretom protiv Dinama, i do tada osječki prvoligaš mora naći sredstva za isplatu bivšem igraču koji je trenutno član Radničkog iz Niša.

- Riječ je o iznosu od 500.000 kuna, a zbog čega je nastupila suspenzija - pojasnio je predsjednik Zdravko Josić.

- Iako je Pavličić u nekoliko sezona odigrao samo nekoliko utakmica, naš dug od 500.000 kuna nije sporan. Mi smo mu ponudili dogovor, da se odrekne dijela svojih potraživanja i da pokaže malo sluha za situaciju. Ponudili smo mu isplatiti 400.000 kuna, no on nije pristao na to, nego zahtijeva puni iznos. Zato je i uslijedila suspenzija. Pavličić je na takav način izbacio Varaždin iz Prve lige, ali to mu neće uspjeti i s Osijekom - poručio je predsjednik kluba Josić.

Čelnik osječkog prvoligaša smatra kako je dogovor u interesu obiju strana, jer bi Pavličić, u slučaju stečaja kluba, ostao bez ičega.

- Mi smo i dalje voljni za razgovor i dogovor, mislimo da je to najpametnije. Svjesni smo da nam prijeti i stečaj kluba, no uvjeren sam da do toga neće doći, imamo još neke mehanizme kojima ćemo se boriti - rekao je Josić.

Nije samo Pavličić tužio osječkog prvoligaša Arbitražnoj komisiji, isto je nedavno napravio i Ivan Miličević koji potražuje 350.000 kuna. Napadač bijelo-plavih pojavio se na prozivci za proljetni dio priprema, odradio i trening, a trenutno je u Turskoj u potrazi za novim angažmanom. Prema prvobitnim naznakama, u dogovoru s klubom, no, čini se kako se ovaj “slučaj” neće tako lako i jednostavno riješiti, kao što je Miličević to vjerojatno očekivao.

- Klub je suspendirao Miličevića jer se nije pojavio na treninzima - kratko je izvijestio Josić o novom zapletu. Jasno je kako se neće dogoditi veliki preokret i ostanak 24-godišnjeg napadača u Gradskom vrtu. Sam je već u nekoliko navrata decidirano izjavio kako želi promijeniti sredinu, no suspenzijom si je Osijek “kupio” malo više manevarskog prostora. I dalje će bijelo-plavi pokušati prodati Miličevića, a pošto je i dalje pod ugovorom (do ljeta), za njega mogu isposlovati i odštetu. Možda ne veliku, jer mu ugovor traje još pola godine, no i bilo kakav financijski “impuls” dobro će doći osječkom prvoligašu kako bi popunio proračun i do kraja ožujka ispunio tražene UEFA-ine uvjete o financijskom fair-playu.

Goran ROGULJIĆ

500

tisuća kuna duguje NK Osijek Milanu Pavličiću

Ivana Miličevića klub je suspendirao, a on je već otišao u Tursku u potrazi za novim klubom

Vrgoč bez dogovora s Admirom

Branko Vrgoč dva je dana proveo trenirajući, uz dopuštenje NK Osijeka, s austrijskim prvoligašem Admira Wackerom. Austrijanci su stoper bijelo-plavih pratili duže vremena te su izrazili želju za dovođenjem u svoje redove. Uvjeti koji su mu ponudili nisu zadovoljili Vrgoča, a ne bi ni osječkog prvoligaša pa se 23-godišnji stoper vratio u Osijek te je danas otputovao s ostatkom momčadi na pripreme u Tursku.

Najčitanije iz rubrike