Osijek
NOVA PREDŠKOLSKA USTANOVA U ANTUNOVCU

Do kraja ove godine najmlađi
Antunovčani uselit će u novi vrtić
Objavljeno 18. siječnja, 2013.
Na 800 kvadrata bit će mjesta za četiri vrtićke skupine i jaslice

ANTUNOVAC - Općina Antunovac je jedna od rijetkih hrvatskih općina u kojoj broj stanovnika raste, a posebice veseli to što je sve više djece. Taj trend potvrđuje što su ove školske godine upisana po prvi put tri razreda prvašića, jedan u područnoj školi Ivanovac i dva u Antunovcu.

Stoga je Općina Antunovac pretkraj prošle godine pokrenula veliki projekt gradnje vrtića površine 800 četvornih metara, u kojem će se moći smjestiti četiri vrtićke skupine i jedna jaslička skupina.

- Općina ima potrebu za velikim vrtićem, trenutno imamo dva koji funkcioniraju u prilagođenim prostorijama. Ovaj novi će zadovoljiti sve potrebe općine Antunovac za buduće razdoblje. Objekt smo počeli graditi u listopadu prošle godine i vrlo smo zadovoljni jer je u fazi završetka. Naime, potpuno je završen u roh bau sistemu pa sada, s proljepšanjem vremena, kreće nastavak završnih radova - kaže Anušić.

Majstori će, dodaje načelnik, prionuti unutrašnjem uređenju i ono će biti gotovo do sredine ove godine, a početi rad od sljedeće godine. Naime, potrebno je objekt opremiti kompletnim namještajem i didaktičkim pomagalima.

- Bit će potrebno dosta opreme, koja će vjerojatno dosta i koštati. Općina će osnovati vlastitu ustanovu za predškolski odgoj i sama financirati rad vrtića. Trenutno vrtići rade u suradnji s privatnom ustanovom Mali princ.

Darko PEJIĆ
Nova radna mjesta

Novi vrtić željno čekaju roditelji i nihova djeca zbog boljih uvjeta rada, ali i Antunovčani, jer se planira zapošljavanje određenog broja odgajateljica, kuharica, čistačica i osoba drugih stručnih sposobnosti i djelatnosti koji su potrebni za normalan rad vrtića.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike