Regija
MJESNI ODBOR BELJEVINE RAZVESELIO MJEŠTANE BOŽIĆNIM JASLICAMA

Zaživjela betlehemska priča u zidanoj štalici
Objavljeno 27. prosinca, 2012.

BELJEVINA - Ovogodišnji božićni blagdani u Beljevini, uz obilje pjesme, veselja i punih stolova dočekani su božićnim jaslicama kod Lovačkog doma u Ulici Matije Gupca, a na prostoru budućeg sportsko-rekreacijskog centra. Izrađene uglavnom od tradicionalnog prirodnog materijala kamena, cigle i drva, jaslice se prostiru na 15 četvornih metara.

- Jaslice koje čine drvene skulpture Isusa, Josipa i Marije u zidanoj štalici - kaže predsjednik Mjesnog odbora Beljevine Ivica Drenski - prve su na području općine Đurđenovac i među rijetkima u regiji.

- Imamo zaista nešto jedinstveno na području naše općine, a u regiji je takvih jaslica samo nekoliko. Kako postoje različite verzije jaslica, odlučili smo napraviti sve likove, a figure su visine 130 centimetara. Izradu božićnih jaslica financirao je Mjesni odbor, a velik doprinos dalo je nekoliko sponzora, kojima ovom prilikom zahvaljujem - rekao je Drenski, dodavši kako je na izradu jaslica utrošeno mjesec i pol dana.

- Na gradnju jaslica odlučili smo se kako bismo prezentirali duhovnost i betlehemsku ljepotu te vjeru i njezino značenje. One neće biti postavljene samo u ovo božićno vrijeme nego tijekom cijele godine. Stoga pozivam mještane iz Beljevine, ali i bliže i šire okolice, da ih dođu vidjeti i shvate dalekosežnost simbola jaslica - rekao je Drenski.

Božićne jaslice blagoslovio je vlč. Mato Tokić, župnik iz župe sv. Petra u Bokšiću, pozivajući sve da u ovo blagdansko vrijeme posjete Beljevinu. S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike