Sport
PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI U 2012.

Perković, Cernogoraz, vaterpolisti i rukometašice
Objavljeno 23. prosinca, 2012.
Nagradu za fair-play dobila je Antea Šimleša
ZAGREB - Sandra Perković, Giovianni Cernogoraz, vaterpolisti i rukometašice najbolji su sportaši Hrvatske u 2012. u tradicionalnom, 61. izboru Sportskih novosti...

U godini koju su obilježile Olimpijske igre, hrvatski su sportski novinari najboljima proglasili osvajače zlatnih medalja iz Londona te rukometašice koje su također imale dosta uspjeha.

U izboru najboljih sportaša za 2012. godinu sudjelovalo je 386 novinara iz 56 redakcija.

Sandra Perković je uvjerljivo osvojila svoju prvu titulu najbolje sportašice Hrvatske. Najboljom u protekloj godini smatra je 378 novinara koji su sudjlovali u anketi. Iza nje se nalazi taekwondašica Lucija Zaninović sa 7 prvih mjesta te plivačica Sanja Jovanović koju je jedan novinar smatrao najboljom u 2012.

U muškoj konkurenciji zlatni olimpijac Giovanni Cernogorac je osvojio 330 glasova kao najbolji sportaš. Ivica Kosetlić je imao 47, gimnastičar Mario Možnik i vaterpolist Miho Bošković po 4, a stolnotenisač Ruiwu Tan jedan glas.

Hrvatski vaterpolisti su osvojili isti broj prvih mjesta kao i Sandra Perković, njih 378. Srebrni olimpijski četverac na pariće osvojio je 6 glasova, a rukometna reprezentacija je dobila 2 glasa.

Ženska rukometna reprezentacija je svoju titulu najbolje ekipe u Hrvatskoj osvojila s 233 glasa novinara. Neizvjesna je bila borba za drugo mjesto gdje je karate reprezentacija osvojila 57, a reprezentacija u samostrelu 56 glasova. Košarkaška reprezentacija je osvojila 39 glasova, a jedan novinar nije želio glasovati u ovoj kategoriji.

Nagradu za fair-play dobila je Antea Šimleša iz konjičkog sporta. Media servis

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI TAEKWONDO TURNIR BLJESAK

Juniorke TKD-a Osijek u Novskoj su bile najbolje

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

Najčitanije iz rubrike