Novosti
VUKOVARSKI GRADONAČELNIK DOBIO POLICIJSKU ZAŠTITU

Sabi preko kćeri poručili da prestane davati izjave
Objavljeno 15. prosinca, 2012.

Vezani članci

NAPADNUTA SUPRUGA VUKOVARSKOG GRADONAČELNIKA

Reci mužu da se ne bahati!

VUKOVAR – Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo dobio je policijsku zaštitu, dok istodobno traje intenzivna potraga za počiniteljima razbojničkog prepada 12. prosinca oko 20 sati u obiteljskom stanu u strogom centru Vukovara, kada je lakše ozlijeđena gradonačelnikova supruga.

Sabo vjeruje da će policija počinitelje pronaći. – I dalje tvrdim da je Vukovar siguran grad, jedan od najsigurnijih u Hrvatskoj. Ne želim da ovaj slučaj to dovede u pitanje – kazao je Sabo i jučer vidljivo potresen onim što je proživjela njegova supruga Željka Sabo.

Govoreći o onom što se u stanu na četvrtom katu odigralo, Sabo spominje trojicu maskiranih, s elektrošokerima, koji su mu suprugu vezali i tražili novac. Prethodno su pozvonili na vrata predstavivši se kao policija, a Sabo kaže i da su odlazeći izrekli poruku upućenu njemu “da se ne bahati”. – Rekli su joj da se ne miče, da motre, imaju metak... – tvrdi Sabo i govori kako iz stana ništa nisu uzeli iako su, dodaje, u rukama imali novčanik s tisuću kuna i karticama.

– Razmišljam logično, ako su došli u kuću i tražili novac, zašto ga nisu uzeli? Onda razmišljam i je li to neka poruka meni – pita se vukovarski gradonačelnik.

Dodaje kako se u Vukovaru radi “pošteno i transparentno, što očito nekome smeta”, podsjećajući kako ga se već ranije pokušavalo diskreditirati. – Dirnuli su mi dosad u tri svetinje; moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, moj humanitarni rad i u moju obitelj – kazuje Željko Sabo.

Zbog onog što se dogodilo, Sabo kaže i da razmišlja o tome da ga se “želi zastrašiti zbog eventualne buduće kandidature” na izborima. – Ali sigurno je da neću odustati, da nastavljam raditi gdje smo i započeli – zaključuje, a novinarima je rekao i kako je jučer oko podneva kćerka dobila telefonski poziv s porukom njemu da prestane davati izjave. Njegova je supruga, navodi, i dalje u šoku.

Sanja BUTIGAN

Dirnuli su dosad u tri moje svetinje - sudjelovanje u Domovinskom ratu, humanitarni rad i u obitelj

Poziv potpore stigao i od Jadranke Kosor

Sabo kaže i da su mu nakon razbojstva stigli brojni pozivi potpore iz cijele Hrvatske, između kojih i od predsjednika Ive Josipovića, premijera Zorana Milanovića i kolega iz SDP-a te drugih stranaka, dok ga je iz HDZ-a nazvala jedino Jadranka Kosor. Fizički napad na gradonačelnikovu suprugu jučer je u priopćenju osudio vukovarski SDSS, a oglasio se i HDZ grada Vukovara s najoštrijim osudama “svih napada koji su se dogodili u Vukovaru u posljednje vrijeme”.

Možda ste propustili...