Novosti
NAPADNUTA SUPRUGA VUKOVARSKOG GRADONAČELNIKA

Reci mužu da se ne bahati!
Objavljeno 13. prosinca, 2012.
Sabo: Ako je ovo poruka, ja je uzvraćam: Ostajem!

VUKOVAR – Iza nas je neprospavana noć, strašno je... Dočekao me njezin vapaj. Ulaziš u kuću gdje ti je žena svezana, u modricama... – protisnuo je, na rubu suza, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, čija je supruga preksinoć, oko 20 sati, napadnuta u njihovom zajedničkom stanu, u središtu Vukovara.

Još u šoku, Sabo jučer nije mogao novinarima govoriti o detaljima onoga što se večer ranije dogodilo njegovoj supruzi, Željki Sabo. O razbojništvu na Trgu Republike Hrvatske, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske šturo su izvijestili javnost. Navodi se kako je “više maskiranih nepoznatih počinitelja, uz prijetnju oružja i fizičke snage, počinilo razbojništvo nad 52-godišnjom ženom iz Vukovara”. Spominje se kako je napadnuta žena pritom zadobila lakše tjelesne ozljede, dok su se počinitelji brzo udaljili. U stanu nije učinjena veća materijalna šteta. Neslužbeno, napadnuta Željka Sabo zatražila je liječničku pomoć u vukovarskoj Općoj bolnici. Prema onome što se jučer pričalo u gradu, u trenutku kada su joj maskirani napadači pozvonili na vrata stana na 4. katu stambene zgrade, Željka Sabo bila je sama kod kuće, a navodno su joj za supruga ostavili usmenu poruku. Vukovarski gradonačelnik te se večeri u Vukovar vraćao iz Zagreba sa zasjedanja Hrvatskog sabora. Novinarima je jučer, pred ulazom u zgradu, dao kratku izjavu i odgovorio na pitanje smatra li da je napad na njegovu suprugu možda bio politički motiviran.

– Ne mogu to tvrditi. Ne mogu reći je li to zbog toga što su počele neke istražne radnje u Vukovaru protiv nekih ljudi na koje sam ukazivao i je li to opomena meni, ali jasna je bila opomena mojoj supruzi, odnosno poruka meni. Očekujem da ću imati zaštitu i da će se pronaći oni koji su to učinili. Bit ću ustrajan u sprječavanju kriminala. Nisam nikakav lopov. A oni koji očekuju da će me na ovaj način obeshrabriti, u tome neće uspjeti – izjavio je Sabo.

Prethodno je, dolazeći u zgradu gdje je pred stanom obitelji Sabo jučer bila policija, gradonačelnik novinarima kratko rekao: “Ako je ovo poruka, ja je uzvraćam: Ostajem!”. Njegova supruga izjave nije davala.

U susjedstvu nitko preksinoć ništa nije niti čuo niti vidio. “Bili smo kod kuće, gledali televiziju, ništa nismo čuli. Tek kada je došla policija saznali smo što se dogodilo. Strašno je to, šokirana sam. Žao mi je zbog njih oboje. Željka je divna i dobra osoba...”, kaže susjeda Marija Kumer. Ispričala je i da u na ulazu u zgradu postoji nadzorna kamera, no nisu sigurni je li u funkciji.

Sanja BUTIGAN
“Neka se prestane bahatiti”

Hrvatski radio Vukovar jučer je objavio kako su napadači supruzi vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe navodno rekli neka poruči svom mužu “da se prestane bahatiti”.

Vukovarci osuđuju razbojništvo

I mnogi Vukovarci, komentirajući na ulici, redom su osuđivali čin razbojništva. PU vukovarsko-srijemska navela je da se provodi krim-istraga kako bi se pronašli počinitelji. “Zgrožen sam, ne želim vjerovati da brutalni napad ima veze s politikom, to bi bilo prestrašno”, komentirao je jučer zamjenik vukovarskog gradonačelnika i šef SDP-a Vukovara, Željko Pinjuh. “Inzistirat ćemo da policija pronađe počinitelje i da budu razotkriveni motivi napada”, dodao je.

Možda ste propustili...