Sport
PRVI ZIMSKI TRANSFER

Kvržić na izlaznim vratima Gradskog vrta
Objavljeno 14. prosinca, 2012.
Za Kvržića ima dovoljno zanimanja, pa je transfer izgledan, kaže Zdravko Josić

Predsjednik NK Osijek Zdravko Josić već mjesecima priča o pola milijuna eura kojima bi podmirio dugovanja prema igračima i tako donio mir u svlačionicu, što je i te kako važno uoči proljetnog nastavka sezone.

Sad je vrijeme kada Josić može i mora pokušati ostvariti svoje planove. Iako će službeno zimski prijelazni rok početi 1. siječnja 2013. godine, već sada se naziru mogući poslovi koje bi osječki prvoligaš mogao napraviti.

Prvi na listi za odlazak je Zoran Kvržić. Taj je momak u ljeto 2010. godine doveden iz tadašnjeg zagrebačkog trećeligaša (danas drugoligaša) HAŠK-a. Kvržić se u Osijeku brzo dokazao, a kako mu na ljeto istječe ugovor, a očito nema ga namjeru produžiti, u Gradskom vrtu su stupili u akciju i žele na njemu ponešto i zaraditi ove zime.

- Zanimanja za Kvržića ima i vjerojatno ćemo se od njega uskoro rastati - kaže Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.

Najvažnije je pitanje koliko će Osijek novca dobiti na ime odštete. Nije tajna da se u Europi baš i ne otimaju za Osijekove igrače, pa makar bili i ono najbolje. Osim toga Kvržićevu će cijenu dodatno smanjiti i činjenica da će za pola godine biti slobodan igrač. Za takve nitko ne želi plaćati velike odštete. Osijek bi mogao dobiti 100, možda 200 tisuća eura, ali Josić je kategoričan:

- Nećemo pristati dati ga u bescjenje. Ipak je riječ o našem najboljem igraču ove jeseni. Nismo u zavidnoj financijskoj situaciji, ali to ne znači da ćemo naše igrače puštati za sitan novac.

Predsjednik nije rekao koliko bi klub bio zadovoljan, ali njegov gabarit se zna. Ove zime uprihoditi bar 500.000 eura. E, sad hoće li za to biti potrebno transferirati jednog, dva ili tri čovjeka ostaje tajna. Naravno, Josić se neće ljutiti ako se ta brojka i prebaci.

Između ostalog i zbog problema koje Osijek ima s UEFA-om. U njezinom je sefu deponirano oko 200.000 eura koje je Osijek zaradio igrajući u Europskoj ligi. No taj je novac “nedostižan most” za NK Osijek jer se duguje igračima i Radnoj zajednici.

- I na tom planu smo vrlo aktivni. U stalnoj smo komunikaciji s ljudima iz UEFA-e i informiramo ih o pomacima koje radimo na planu eliminiranja tih dugovanja. Vjerujem da ćemo uskoro to posve završiti, te da će nam zarađeni novac u Europskoj ligi biti dostupan - zaključuje Josić.

Osim Kvržića, nije nemoguće da Gradski vrt napusti još poneki igrač. Možda Jugović, Ibriks ili vratar Vargić.

- Ne bih špekulirao o tome jer u ovom trenutku još nema upita za druge igrače. Samo za Kvržića - zaključio je Josić.

Dalibor KELER

850.000

eura vrijednost je Zorana Kvržića prema portalu Transfermarkt, ali nije objektivno očekivati da će Osijek dobiti toliki novac.

5

pogodaka postigao je Zoran Kvržić u dvije i pol sezone igranja u NK-u Osijek. Tomu je dodao i osam asistencija.

Možda ste propustili...

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

Najčitanije iz rubrike