Sport
OSJEČKI KOŠARKAŠI NAKON DRUGOG DOMAĆEG PORAZA U A-1 LIGI

Brnas suspendiran i trenira odvojeno od ostatka momčadi
Objavljeno 20. studenog, 2012.

Vezani članci

OSJEČKI SOKOL PORAŽEN NA SVOM PARKETU

Šibenčani se bolje snašli u igri bez obrana

GOSTUJUĆA POBJEDA OSJEČKIH KOŠARKAŠA

“Sokolovi” osvojili Dubrovnik

BRUNO ŠUNDOV ZAIGRAO ZA OSJEČKOG A-1 LIGAŠA

Klubove i zemlje odavno sam prestao brojiti

OSIJEK - Kada su prije deset dana u derbiju začelja slavili u Dubrovniku, u redovima osječkog košarkaškog prvoligaša znali su da će ti bodovi dobiti na težini ako se u sljedećem kolu iskoristi prednost domaćeg parketa. U 7. rundi, Osječki sokol ugostio je Jolly Jadransku banku Šibenik, koji nije imao sluha za želje domaćina. U najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela A-1 lige, Šibenčani su u zanimljivoj završnici izborili pobjedu (100:97) i tako “sokolovima” nanijeli već peti poraz, drugi domaći. Prije Jollya, bodove su iz SD Jug odnijeli i Brođani, a činjenica je da su u oba susreta Osječani bili u igri za pozitivan rezultat. Protiv Đure Đakovića su prokockali čak 14 koševa prednosti u posljednjoj četvrtini, a prošle subote su iz rezultatskog plusa u minus upali 13 sekundi prije kraja. Pad koncentracije očituje se i u primljenim poenima za deset minuta, kada u posljednjoj četvrtini primiš 34 poena, teško se nadati povoljnom ishodu.

- Frustrirajuće je kada izgubiš ovako, bez obzira i na propuste koje smo imali tijekom utakmice. Naravno, iz rezultata se vidi da smo obrambeno bili ispod očekivanja, stoga nam ne vrijedi previše dobro napadačko izdanje. Ključne stvari su bile gostujući napadački skok (Šibenik je imao 17 skokova pod domaćim obručem) te što smo dopustili puno laganih poena iz kontri, koje nismo sprječavali ni prekršajima kada je to bilo moguće. Šteta, imali smo prigodu spojiti dvije pobjede u nizu, ali Šibenčani su na kraju bili mirniji i uzeli su ponuđeno - kaže trener košarkaša s Drave, Zoran Helbich, koji je imao i neplaniranih problema tijekom utakmice i to u vlastitim redovima. Toni Brnas je krajem treće četvrtine zbog nediscipline potjeran u svlačionicu, ostavio je suigrače na cjedilu, a riječ o igraču koji je mogao biti od pomoći u trenucima odluke.

- Brnas je zaradio suspenziju, trenira odvojeno od momčadi, tako će biti do daljnjeg - kratko će Helbich, koji je odmah nakon završetka subotnjeg dvoboja otvoreno rekao da u nastavku sezone neće više računati na ovog 21-godišnjaka, a on izgleda neće biti jedini. Protiv Jolly JBŠ u zapisniku nije bio ni Milan Kolovrat. Službena izjava iz kluba je da ovaj centar nije u željenoj formi. Ako je nije dosad dostigao, teško da će u nastavku sezone. N.Benčina

Najčitanije iz rubrike