Sport
OSJEČKI SOKOL PORAŽEN NA SVOM PARKETU

Šibenčani se bolje snašli u igri bez obrana
Objavljeno 18. studenog, 2012.

Vezani članci

TRENER OSJEČKOG SOKOLA NE PRAŠTA NEDISCIPLINU

Helbich potjerao Brnasa

PORAZ KOŠARKAŠA VROS DARDE

Baranjci propustili prigodu u Sinju

OSIJEK - Smiješ li se nadati pobjedi ako na domaćem parketu primiš 100 poena? Teško. To je potvrdio i dvoboj 7. kola A-1 hrvatske lige, ogled Osječkog sokola i Jolly Jadranska banka Šibenik u kojem je bilo svega osim obrana. Obje momčadi nisu pokazale previše htijenja u branjenju svog koša, stoga smo dobili i najefikasniju utakmicu dosadašnjeg djela prvenstva. Nažalost, ona nije završila dobro za domaćina, a “sokolovi” su postali i prva momčad sezone koja je primila “stotku”.

- Istina, obrane nisu bile jača strana, ali i u takvoj utakmici mogli smo do pobjede. Da smo je ostvarili, ne bi se govorilo o obranama. Nažalost, ostali smo praznih ruku, a imali smo šanse da epilog bude drugačiji - kaže Aljoša Šarac, koji je sa 20 poena, uz Brunu Šundova, bio prvi strijelac momčadi koja je na kraju izgubila. No branič “sokolova” je u pravu, mogao se zajedno sa suigračima na kraju i veseliti, ali završnica nije odigrana kvalitetno, tu su gosti pokazali više mirnoće i koncentracije, stoga su bodovi ipak zasluženo otišli za Baldekin. Tijekom cijelog susreta, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, u nekoliko navrata domaćin je imao i sedam poena prednosti. Rezultatski plus trajao je sve do 13 sekundi prije kraja, što jasno pokazuje koliko je Osječki sokol bio blizu. U završnici je domaćin činio i početničke pogreške. Primjerice, kod rezultata 94:95, 13 sekundi prije kraja, Osječani su imali loptu sa strane, ali nisu je ubacili u teren za pet sekundi i izgubili su posjed! Kod 95:98, Bruno Šundov je zaustavljen prekršajem pri šutu za “tricu”, ali pogodio je dva bacanja. Na drugoj strani, gostujući igrači su bili sabrani i precizni s linije “slobodnjaka”. Uz to su imali i raspoloženog Matu Mrvu, koji je sa 33 poena i 11 skokova bio prvo ime susreta. Inače, to mu je bila i prva utakmica sezone za Šibenčane, šteta što potpis nije stavio nekoliko dana poslnije. Da ga nije bilo, sumnjamo da bi bodovi otišli iz grada na Dravi. Pa, makar domaćini ne igrali obranu i primili 100 poena. No, bez “krvavih koljena” teško se dolazi do bodova. N.Benčina

osječki sokol97
jolly jbŠ100

OSIJEK - Dvorana Jug. Gledatelja: 300. Suci: Vovk (Sl.Brod), Galiot, Palavra (oba Zagreb).

OSJEČKI SOKOL: Tucaković 5, Šarac 20 (8-8), Budimir 16 (6-7), Brnas 8 (1-2), Ćosić 2, Raič 2, Šundov 20 (2-3), D.radoš, Tomeljak 16 (2-5), Pušić, T.Radoš 6 (1-2), Kozić 2.

JOLLY JADRANSKA BANKA ŠIBENIK: Petković 13 (6-6), Čakarun 8 (2-3), Katura, Vlaić, Vrlika, Ross 12 (1-2), Mrva 33 (3-5), Bubalo 4, Gabrić 14, Gulam, Baljkas, Butorac 16.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 27:28, 22:22, 23:16, 25:34

Možda ste propustili...

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

VALJDA GORICA OPET NEĆE BACITI OSIJEK UNATRAG

Znam koji su problemi, nije trenutak da govorim o njima

Najčitanije iz rubrike