Regija
MIRJANI RABLJENOVIĆ DIJAGNOSTICIRAN HODGKINOV LIMFOM

Viljevo je prikupilo 21.000 kuna
za hrabru djevojku iz Blanja
Objavljeno 20. studenog, 2012.

Vezani članci

UDRUGA MALOLJETNIH DRAGOVOLJACA U HUMANITARNOJ AKCIJI

Pomažu suborcu koji nema čime nahraniti četvero djece

VILJEVO - Prepuna dvorana Društvenog doma u Kapelni potvrdila je i ovaj put veliku humanost mještana Općine Viljevo koji su na folklornoj večeri prikupljali novac za liječenje teško oboljele Mirjane Rabljenović (25) iz Blanja.

Mirjana je prve simptome Hodgkinovog limfoma primijetila potkraj kolovoza ove godine.

- Sve je počelo bolovima u prsnom košu, povraćanjem, glavoboljom i temperaturom. Hematološki nalaz bio je loš, a CT snimkom ustanovljen mi je tumor na vratu veličine tri centimetra, koji je odmah operiran - mirno nam je ispričala hrabra Mirjana, koja je od malih nogu pomagala roditeljima, danas nezaposlenima. Prije desetak godina, kada je počeo otkup plastičnih boca, Mirjana je kao srednjoškolka sama skupila oko 25.000 boca koje je prodala kako bi pomogla svojoj obitelji.

- Danas je, na žalost, pomoć potrebna njoj i ja sam ponosan na svoje sumještane, stanovnike susjednih sela i sve ljude dobre volje koji su unatoč besparici odvojili koliko su mogli da bi pomogli Mirjani - rekao je jedan od organizatora humanitarne folklorne večeri, zamjenik načelnika općine Viljevo Stevo Posavac.

Mirjana je do sada bila na tri zračenja i pet kemoterapija koje, osim povremenih mučnina, dobro podnosi.

Iscrpljenost bolešću, zbog koje je pala na 49 kilograma, vidljiva je i na njezinim roditeljima Mariji i Bošku.

- Kada smo doznali dijagnozu, bili smo očajni – rekla je majka Marija, dodavši kako Mirjanina hrabrost i pozitivan stav pomažu i njima da budu jaki i prebrode teške trenutke, pogotovo iza iscrpljujućih zračenja i kemoterapija.

Najveći problem u liječenju predstavlja nedostatak novca potrebnog za stalna putovanja, nabavu lijekova i dodataka prehrani. Uz humanitarne akcije, Mirjani često priskoče u pomoć rodbina, susjedi i prijatelji.

Pred Mirjanom, koja se liječi na Kliničkom odjelu za hematologiju u Osijeku, još je dvanaest terapija, a želja je svih prisutnih, koju su prenijeli načelnik Općine Viljevo Ivan Fekete i njegov zamjenik Stevo Posavac, da hrabra i vrijedna djevojka iz Blanja što prije ozdravi.

Na folklornoj večeri u Kapelni, na kojoj su nastupili KUD-ovi društva iz Kapelne, Bobote, Viljeva i Silaša, prikupljeno je 21.000 kuna. Ivan Korov

Ako želite pomoći Mirjani, novac možete uplatiti na tekući račun otvoren u PBZ-u, broj 2340009-3209935898.

I Miholjčani za Mirjanu

“Pjesmom za Mirjanu” naziv je humanitarnog koncerta koji će se održati u Donjem Miholjcu 29. studenoga. Na koncertu će nastupiti sastavi Bećarine, Bonus, Džentlmeni, Kas, Kočije, Đelem Đelem i Aria band.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike