Sport
VIŠNJEVAČKA UTAKMICA ZASLUŽENO PRIPALA DOMAĆINU

Višnjevčani nisu dopustili još jedno ispuštanje prednosti
Objavljeno 29. listopada, 2012.

Vezani članci

U PREDGRAĐU OSIJEKA MIRNO NAKON POBJEDE

Višnjevčani u Cerniku pokazali kako im je puno lakše igrati izvan svoga igrališta

OTOK:

Višnjevčani samo ublažili poraz

ŽUPANJSKI TREĆELIGAŠ SLAVIO NA SVOM TRAVNJAKU

Vidović za tri boda

VIŠNJEVAC                                             4  (2)
ĐAKOVO-CROATIA                                 2  (0)

VIŠNJEVAC - ŠRC Višnjevac. Vrijeme kišovito. Teren raskvašen. Gledatelja: 50. Sudac: Ivan Menđušić (Vinkovci) 7. Strijelci: 1:0 Krstanović (7), 2:0 Merkaš (18), 2:1 Stipanović (63), 2:2 Ivić (69), 3:2 I. Jakovljević (76.-11m), 4:2 Mihaljević (90.-11m). Žuti kartoni: Bubalo, Rudan (Višnjevac), Mezeji (Đakovo-Croatia). Crvenih kartona nije bilo.

VIŠNJEVAC: F. Jakovljević 6,5, Žitnjak 7, Bubalo 7, Skender 6,5, Prpić 6,5, Ištvanić 6,5 (od 86. Ovničević -), Bekavac 6,5 (od 56. I. Jakovljević 7), Rudan 6,5 (od 78. Suvaljko -), Mihaljević 6,5, Krstanović 7,5, Merkaš 7,5.

ĐAKOVO-CROATIA: Begović 6, Novoselić 6, Lulić 6,5, Iletić 6 (od 62. Bošković 5,5), Ivanušec 6,5, Bešlić 5 (od 46. Stipanović 7), Borko 7, Grgačević 6,5, Mezeji 6,5, Nikolić 7, Ivić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: BRUNO KRSTANOVIĆ (VIŠNJEVAC)

Iako vrijeme nije bilo naklonjeno vanjskim aktivnostima, ipak su višnjevački i nogometaši iz Đakova odigrali zanimljivu, sadržajnu i uzbudljivu utakmicu koju su domaćini na kraju zasluženo dobili! Činilo se da će se ponoviti epilog od prije 14 dana kada su Višnjevčani uvodno bili bolji protivnik i vodili 2:0 da bi se gostujući sastav iz Požege spasio poraza. I Đakovčani su dostigli dva pogotka minusa, ali su potom, iz opravdano dosuđenih jedanaesteraca, primili još toliko te Višnjevac napustili poraženi. Domaćini su bolje ušli u igru i u 7. minuti došli u vodstvo koje je zdesna inicirao Žitnjak pronašavši na 16 metara Krstanovića, koji je prevario dva crveno-plava, te zatim s deset metara pogodio lijevi donji kut - 1:0. Šest minuta kasnije Skender je mogao udvostručiti vodstvo, ali je Merkašev ubačaj iz desnog kuta glavom poslao pokraj lijeve vratnice. U 18. je Žitnjak ubacio iz lijevog kuta, a odbijenu je loptu Merkaš s 15 metara poslao u gornji lijevi kut - 2:0.

Isti je domaći igrač mogao spriječiti kasnija uzbuđenja da je u 50. minuti realizirao odličnu prigodu koju mu je omogućio Bekavac akcijom po desnoj strani, a onemogućio Begović obranivši završni udarac iz blizine. Zatim su slijedile đakovačke minute koje su donijele i poravnanje. Prvo je u 63. iz desnog kuta ubacio Grgačević, a na “petercu” Stipanović najviše skočio i glavom pogodio mrežu - 2:1. Šest minuta iza toga isti je igrač prijetio prizemnim udarcem sa 16 metara u lijevi kut, koji je F. Jakovljević kratko odbio, a brže je uklizao Ivić i ugurao loptu u mrežu - 2:2. Višnjevčani nisu nakon toga klonuli nego su krenuli u nove napade, a novo im je vodstvo upravo omogućio Stipanović igrajući rukom u svom 16-ercu nakon što je Žitnjak ubacio iz lijevog kuta. Dosuđeni je jedanaesterac I. Jakovljević sigurno realizirao - 3:2. Đakovčani su u 80. mogli opet poravnati, ali je vratar F. Jakovljević hrabrim letom u noge onemogućio Lulićevo poentiranje. U 88. je Begović, na drugoj strani, obranio udarac Suvaljka iz blzine identično kao i u 90. I. Jakovljevića kojeg su, međutim, gosti u ponovljenom pokušaju sapleli, a vinkovački sudac ponovno pokazao na “bijelu točku”. Ovaj je put precizan bio Mihaljević i postavio konačan rezultat - 4:2.

D.Lekšan
Najčitanije iz rubrike