Regija
SKUPILA NOVAC ZA OPERACIJU

Pomogli nepoznati dobri ljudi, Vida, Šerbedžija...
Objavljeno 23. listopada, 2012.

BELI MANASTIR - Biljana Smolčić, 22-godišnja studentica iz Čeminca, uplatila je jučer u belomanastirskoj poslovnici PBZ-a 30-ak tisuća eura potrebnih za operaciju galopirajućeg tumora na hipofizi, na koju u njemački grad Erlangen odlazi u subotu, 27. listopada. U Njemačku odlazi i njezina majka, koja će biti smještena u istoj bolnici. Za spomenuti iznos bit će joj dostupan i prevoditelj. Operacija je zakazana za 31. listopada.

- Spremna sam i nadam se najboljem. Optimisti su i njemački liječnici - kaže Biljana, upućujući riječi zahvale svima koji su joj pomogli, najviše prijateljima koji su joj bili potpora od prvog dana.

Sve do nedavno odlazak u Njemačku bio je upitan. Unatoč brojnim humanitarnim koncertima i događajima, novca nije bilo dovoljno. Podsjetimo, prva informacija koju su dobili glasila je kako za operaciju i ostale popratne troškove treba 15-ak tisuća eura. I kada je potreban iznos bio prikupljen - neočekivani problemi. Trebalo je, naime, skupiti dvoostruko veći iznos. Biljana, njezini roditelji, prijatelji i dečko nisu se predavali. Nada je bio HZZO, ali liječnik koji ju je prvi operirao nije htio potpisati potrebne dokumente, bez čega financiranje operacije u inozemstvu nije moguće. Bez obzira na sve moguće posljedice, i u nevolji je ostala dostojna, zamolivši da ne spominjemo ime liječnika čiji bi joj potpis mnogo značio.

Baranjci, Slavonci i ostali ljudi dobre volje opet su se pokrenuli. Od brojnih poznatih i nepoznatih pojedinaca izdvajamo hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vidu, koji je uplatio 40.000 kuna. Apelima se odazvao i Rade Šerbedžija, uplativši 12.000 kuna.

- Nemoguće je nabrojati sve posebice. Stoga, još jednom, velika hvala svima - rekla je na rastanku Biljana, ne skrivajući suze radosnice.

A mi joj poželimo sreću - Biljo, drži se! Ivica Getto

Višak NOVCA u zakladu

Tijekom jučerašnjeg dana Biljani su donaciju predali i osječki ugostitelji. Budući da će, na posljetku, novca biti i više nego što je potrebno, Smolčićevi poručuju da će sav višak uplatiti u neku zakladu, jer će uvijek biti onih kojima će biti potreban.

Možda ste propustili...

OSNOVCI NAUČILI KAKO SE MOŽE ZABAVITI I BEZ NAPREDNIH TEHNOLOGIJA

220 učenika izdržalo tjedan dana bez ekrana

U OPĆINI OSLUŠKUJU POTREBE ZAJEDNICE

Gradit će novi vrtić, u pripremi starački dom

JEDNA OD NAJSTARIJIH ŠKOLA U OVOM DIJELU HRVATSKE

Danom otvorenih vrata vinkovačka je Gimnazija privukla brojne osmaše

Najčitanije iz rubrike