Regija
NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ NA BRODSKOM KORZU

Maratonac Krešimir u cilju zaprosio djevojku Ivanu
Objavljeno 20. listopada, 2012.

SLAVONSKI BROD - Mada je tek treći od muške ekipe utrčao u cilj na ultramaratonu od Zagreba do Vukovara, brodski ultramaratonac Krešimir Šimić, osjeća se pobjednikom. On je pretrčavši najdužu dionicu staze, 95 kilometara, od Novske do Broda, došavši do daha, u cilju prvo zaprosio svoju djevojku Ivanu Grško, također maratonku, koja ga je pratila na biciklu.

- Deset sati utrke od Novske do Broda, Ivana me cijelo vrijeme pratila na biciklu. A kako je za mene ultramaraton svetinja iskoristio sam priliku i zaručio sam je! - uzbuđen zbog sretnog događaja izjavio je Krešimir, mada je, prema svemu sudeći to unaprijed isplanirao.

- Bilo je neočekivano, prošao je kroz cilj, a ja sam stajala sa strane i čekala ga. U ruci je držao buket cvijeća i tražio da dođem. Mislila sam da će mi tako zahvaliti što sam ga putem pratila. Ali onda je otvorio kutijicu s prstenom i upitao: Hoćeš li se udati za mene? Naravno da sam pristala - kroz smijeh kaže Ivana, oprostivši mu što nije sudbonosno pitanje postavio u klečećem položaju, jer su mu mišići zbog dugog trčanja bili ukočeni.

- U odnosu na to što je on istrčao, moja vožnja bicklom nije vrijedna spomena - skromna je Ivana. Ali spomena je vrijedan događaj preksinoćne večeri koji potvrđuje godinu i pol dana njihove ljubavi i želje za zajedničkim životom pa će je okruniti brakom. Krešimiru Šimiću, inače djetetu poginulog branitelja, ovogodišnji maraton je drugi zaredom. Međunarodna utrka ultramaratonaca od Zagreba do Vukovara, kao spomen na dragovoljce HOS-a i sve branitelje Domovinskog rata organizirana je jedanaesti put. Ukupnu stazu od 345 kilometara trče pet dana. Iako ih je na startu bilo 15, u Slavonski Brod je dotrčalo 10 ultramaratonaca a prvi u cilj je ušao Slovenac Boris Ivanović, kao i u prethodnoj etapi od Ivanić Grada do Novske. Druga je bila Marina Bezek iz Murskog Središća.M.Radošević

Možda ste propustili...

VATROGASNO NATJECANJE GRADA SLATINE

Spretnost pokazalo 240 natjecatelja svih uzrasta

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Proslavljen Dan škole i 15. obljetnica osnivanja

Najčitanije iz rubrike