Sport
U MAKSIMIR UPUĆEN ZANIMLJIV PRIJEDLOG

Neka Dinamo da Osijeku milijun kuna
i imat će pun stadion u Ligi prvaka!
Objavljeno 19. listopada, 2012.
Vrlo je izgledno da će Škotska u lipnju gostovati u Gradskom vrtu

Vezani članci

“PUN STADION” DINAMO PREDSTAVIO PROJEKT

Milijun kuna modra naknada za poraze

OVO IMA SAMO U MAKSIMIRU

Dođi gledati Dinamo i zaradi milijun kuna!

NAPOKON JE REPREZENTACIJA IGRALA SUSRET U AMBIJENTU KAKAV I ZASLUŽUJE

Sad je jasno - na pun Gradski vrt “kockasti” uvijek mogu računati

OSIJEK - Dopredsjednik HNS-a i predsjednik Županijskog nogometnog saveza osječko-baranjskog Ante Vučemilović bio je jedan od temelja uspješne organizacije utakmice Hrvatska - Wales, nakon koje je Osijek dobio brojne pohvale. Dojmovi su se slijegali još i jučer, a Ante nas je dočekao s novim “projektom”.

- Reci tamo onima u Dinamu da neka daju NK Osijeku milijun kuna, a mi ćemo im organizirati utakmicu Lige prvaka i imat će pun stadion - kroz smijeh je predložio Vučemilović.

Aluzija je jasna. Atmosferu koja je bila u Gradskom vrtu tijekom reprezentativne utakmice nikoga nije ostavila ravnodušnim, a s obzirom na to da Dinamo u Slavoniji i Baranji ima puno poklonika, nije ni isključeno da bi Gradski vrt opet bio krcat da u njega svrati PSG ili kijevski Dinamo. Ako ga čuje Zdravko Mamić, možda se cijela priča i zavrti...

No, vratimo se mi ozbiljnijim temama. Izbornik Igor Štimac je jasno poručio kako bi volio da reprezentacija u Osijek dolazi češće. Prva je prilika već u studenom, ali suparnik se još uvijek ne zna.

- Nije još utvrđeno kako će reprezentacija iskoristiti taj termin. Okupljanja će biti, ali suparnika zasad ne znamo - kaže Vučemilović.

Ponuda HNS ima, ali one nisu baš atraktivne. Nude se neke afričke i baltičke zemlje, a to našima nije baš po volji. Daleka putovanja, mala financijska korist, pa nije isključeno da svjedočimo utakmici Hrvatske i reprezentaciji HNL-a. To uopće nije loša ideja jer bi to bio prikaz svega što hrvatski nogomet ima. Naravno, reprezentaciju HNL-a zaslužio bi voditi Stanko Mršić, koji je nedavno proslavio svoj 400. “nastup” na klupama hrvatskih prvoligaša, a valjda bi se našlo mjesta i za pokojeg njegovog pulena iz Gradskog vrta.

No, ako se već ne zna s kim ćemo igrati u studenom, Vučemilović tvrdi da je Škotska u lipnju sljedeće gotovo gotovo sigurno u Osijeku. Dakle, Zdravko Mamić, čini se, nije se razbacivao praznim obećanjima.

- Dok to ne potvrdi Izvršni odbor HNS-a, ne mogu decidirano tvrditi da će Škotska doći u Osijek. Međutim, da su izgledi za to jako dobri, to nije tajna. Prijedlog će pred Izvršni odbor doći, a nakon svega što se događalo protiv Walesa ne vidim zbog čega ne bi prošao - kaže Ante Vučemilović.

Možda zbog toga što je Škotska obećana Splitu?

- I to je samo bilo na razini prijedloga. Težimo decentralizaciji kada su utakmice reprezentacije u pitanju. U tome će i Split dobiti svoj dio kolača. Škotska će biti u Osijeku, a Rijeka bi mogla dobiti onu utakmicu u veljači - kaže Vučemilović.

Split bi možda mogao dobiti Belgiju jer će Srbiju, najvjerojatnije i zbog sigurnosnih razloga, “kockasti” dočekati u Zagrebu. Međutim, očito će nakon Osijeka vrijediti druga mjerila za određivanja domaćinstva reprezentaciji. Kako je rekao i sam izbornik Igor Štimac: Važna će biti ljubav, a ne kapacitet stadiona!

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike