Sport
NAPOKON JE REPREZENTACIJA IGRALA SUSRET U AMBIJENTU KAKAV I ZASLUŽUJE

Sad je jasno - na pun Gradski vrt “kockasti” uvijek mogu računati
Objavljeno 16. listopada, 2012.
Na tribinama se okupilo oko 17.000 gledatelja koji su stvorili prekrasan ambijent.

Osijek je dugo godina čekao na jednu veliku utakmicu, koja bi izazvala ovoliko zanimanje navijača. Više od sat vremena prije početka susreta slijevali su se brojni navijači u kockastim obilježjima prema Gradskom vrtu.

Atmosfera se polako "pumpala", no očito je nenaviknutost na ovakve utakmice utjecala na to da su gledatelji pristizali na stadion i kad je susret već počeo. Ipak, potvrdile su se sve najave o velikom zanimanju za ovaj susret i na tribinama se okupilo oko 17.000 gledatelja, koji su stvorili prekrasan ambijent, rijetko viđen u Gradskom vrtu.

Izlazak reprezentacija izazvao je buran pljesak s tribina, a zapadna je posebnim pljeskom pozdravila novog reprezentativca Sammira i izbornika Štimca. Himna Walesa također je toplo pozdravljena, a onda je cijeli stadion otpjevao Lijepu Našu. Danima su izbornik Štimac i svi igrači zazivali pravu, afirmativnu atmosferu i takvu su i dobili. Od prve minute cijeli je stadion gromoglasno iskazivao potporu "kockastima", nikakve očekivane negativne energije na tribinama nije bilo, naprotiv, Osječani, Slavonci i svi ostali navijači iz svih krajeva Hrvatske pokazali su koliko vole ovu reprezentaciju. Orilo se "Hrvatska, Hrvatska", "U boj, u boj, za narod svoj", "Zovi, samo zovi", u čemu su zdušno navijale istočna i zapadna tribina. U 11. minuti na istoku je razvijen veliki transparent s pokidanim grbom HNS-a te natpisom "Lopovi". Krenule su tada i već uobičajene poruke vodstvu HNS-a ("HNS pederi, nogomet ste sjebali"), kao i kratkotrajni povici "Za dom".

Ipak, to je samo kratko trajalo, odmah su se svi vratili bodrenju, koje je dobivalo na intenzitetu kako je Hrvatska slagala sve opasnije akcije pred gostujućim vratima. Sjetili su se navijači i Blage Zadre s natpisom “Heroji žive vječno – Blago Zadro”.

Sredinom prvog poluvremena zaorilo se "Hoćemo pobjedu", a prava erupcija oduševljenja uslijedila je nakon pogotka Mandžukića. To je ponovno razbuktalo tribine, s kojih su se orili povici potpore.

Pred kraj poluvremena dio navijača počeo je ponovno s povicima protiv vodstva HNS-a, no to niie naišlo na odobravanje većine gledatelja koji su zvižducima izrazili neslaganje s takvim načinom izražavanja.

Lijep ugođaj na tribinama upotpunili su i navijači Walesa, njih petstotinjak, koji su ispunili sjeverni dio stadiona, te su pokušavali navijanjem podići svoje igrače, no uglavnom su bili nadglasani. G.Roguljić

Pljesak za izbornika

Naš izbornik Igor Štimac bio je iznimno zadovoljan potporom navijača. Kao i na počeku susreta, tako su ga i uoči drugog poluvremena gledatelji sa zapadne tribine burno pozdravili pljeskom i povicima "Igore, Igore", na što im je on uzvratio pljeskom i zahvalom na takvoj podršci.

Potpora s tribina bila je bučna, očekivana i afirmativna, ali uvrede na račun HNS-a nisu izostale

Možda ste propustili...

NAKON DOMAĆEG PORAZA OD IZRAVNOG KONKURENTA U BORBI ZA OSTANAK

Nenad Bjelica dobio otkaz u Union Berlinu

ZAVRŠENA PRVA HRL “SJEVER”

Valpovka je ispala, NEXE 2 na čekanju

Najčitanije iz rubrike