Sport
OSJEČKA TENISAČICA SLJEDEĆEG TJEDNA NA CHALLENGERU U KINI

Taškent je priča iz prošlosti, Donna u Suzhou po novi veliki rezultat
Objavljeno 6. listopada, 2012.

Bura od sredine rujna, nakon senzacionalnog plasmana u finale WTA turniru u Taškentu, se polako stišla, osječka tenisačica Donna Vekić “vratila se u normalan život”, proteklih 15-ak dana radila je ono što najviše voli - trenirala u Londonu, a sljedećeg tjedna se vraća turnirskim nastupima. Igra na 100.000 dolara vrijednom Challengeru u kineskom Suzhou. Donna i njezin tim su jučer otputovali na istok Kine, gdje će 16-godišnja Osječanka, 120. tenisačica svijeta, imati status nositeljice. Na vrhu ždrijeba je domaća igračica Shuai Peng, 49. tenisačica s WTA liste. Iza nje je Su-wi Hisch (38) iz Tajpeha, zatim Tamarine Tanasugarn (132-WTA) te Donna.

- U Kini neću imat lagan posao, u ždrijebu ima odličnih tenisačica, ali u Taškentu sam pokazala na kojem je nivou moj tenis i kako daleko mogu dogurati na jakom turniru. Uostalom, dobro sam se pripremila u Londonu i očekujem još jedan dobar rezultat na Challenger turniru, poručila je Donna uoči odlaska u Kinu.

Osječanka se potpuno posvetila seniorskom tenisu, igrala je Futurese od 10.000 dolara, Challengere vrijedne 25.000 dolara, a nakon premijere na WTA Touru u kojoj je dogurala do finala, prvi će se put okušati na Challengeru na kojemu je nagradni fond 100.000 dolara i na kojem je očekuje doista jaka konkurencija. Dovoljno je spomenuti da su u turniru trenutačno 38. tenisačica svijeta Hisch i 49. s WTA liste Peng. No, Donna je u Taškentu pokazala da može s igračicama iz TOP 100. (I. Li.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike