Osijek
DNEVNO I DO 15 INTERVENCIJA

Pauk naplaćuje 500 kuna za odvoženje i 50 za dan čuvanja
Objavljeno 25. rujna, 2012.
Prostor oko Kliničkog bolničkog centra pauk češće posjećuje

Vezani članci

OSJEČKI VIJEĆNICI ODLUČILI:

“Pauk” se vraća na gradske ulice!

Tvrtka Pauk Osijek ima pune ruke posla, a njihov kamion za premještanje vozila dnevno preveze između 12 i 15 vozila u dvorište tvrtke u Gundulićevoj ulici. Najviše "nestašnih" vozača, odnosno njihovih nepropisno parkiranih vozila podiže se u prijepodnevnim i ranim popodnevnim satima, a smanjivanjem gužve na frekventnim lokacijama i prekršaja je sve manje. Jučer je primjerice, do podneva, podignuto desetak vozila, a iako u Pauku napominju kako se vozila podjednako podižu u cijelom gradu, prostor oko Kliničkog bolničkog centra pauk češće posjećuje. Posebno je problematičan prilaz Traumatologiji, gdje se zbog nepropisnog parkiranja vozila hitne pomoći nekada ne mogu provući do ulaza na odjel.

- Taj dio je pod posebnim nadzorom jer riječ je o cestici kojom prolaze široka vozila s pacijentima kojima je nerijetko potrebna hitna medicinska intervencija. Ali ima nas po cijelom gradu, nekada je Županijska najfrekventnija zbog parkiranja na mjestima rezerviranim za taksi ili vozila na tramvajskim tračnicama, nekada smo najčešće u Šamačkoj, ponekad je to Vijenac Murse, ali radimo prema dojavama i idemo po cijelom gradu. Građani nas sve češće sami zovu i prijavljuju nepropisno parkiranje, a mi reagiramo na sve dojave na koje stignemo. Moram pohvaliti suradnju s nedavno ustrojenom službom prometnog redarstva iz koje nas svakodnevno kontaktiraju - rekao je Slavko Petrović, voditelj pauk-službe.

Dolaskom novog koncesionara, "usluga" pauka poskupjela je na 500 kuna za podizanje automobila, 250 kuna za pokušaj podizanja te 50 kuna za dan čuvanja.I.Sekol

“Nestaju” za 150 sekundi

Osim ekipe u kamionu, kojoj je potrebno 150 sekundi da nepropisno parkiran automobil podigne na kamion, tvrtka ima i ekipu koja obilazi grad u manjem osobnom vozilu. Tako se izbjegava ulazak kamionom u uske ulice te ubrzava pronalazak nepropisno parkiranih vozila, a kamion dolazi tek kada je podizanje automobila odobreno. Građani koji žele prijaviti nepropisno parkirano vozilo ili provjeriti nalazi li se njihov automobil u dvorištu pauk-službe mogu nazvati 637-850.

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu

Najčitanije iz rubrike