Regija
BRENDIRANJE KVALITETNE BARANJSKE VODE

Energospektar Milodraga Gadže ulagat će u belomanastirsku punionicu vode
Objavljeno 13. rujna, 2012.
Gadže je s predstavnicima Rudarsko-geološkog naftnog fakulteta boravio u Belom Manastiru

BELI MANASTIR - Zagrebačka tvrtka Energospektar i njezin vlasnik Milodrag Gadže, potencijalni su investitori buduće belomanastirske punionice izvorske i mineralne vode, odnosno gaziranih osvježavajućih napitaka. Kako bi dogovorili određene pojedinosti, Gadže je sa suradnicima i predstavnicima Rudarsko-geološkog naftnog fakulteta iz Zagreba jučer boravio u Belom Manastiru i razgovarao s direktorom Baranjskog vodovoda Damirom Paulićem te gradskim čelnicima. Svemu je prethodilo pismo namjere koje je u Grad i Baranjski vodovod poslao početkom kolovoza.

- Sve smo bliže realizaciji cijelog projekta. U Belom Manastiru, u prvoj fazi, želimo sagraditi pogon za punjenje izvorske vode, ali i za mineralnu vodu te lepezu osvježavajućih gaziranih napitaka. Važno je što ćemo dobiti status izvorske vode, a kada stignu sve potvrde, neće biti prepreka za realizaciju planova - tvrdi Gadže, naglašavajući kako bi u prvu fazu uložio približno tri milijuna eura i zaposlio od 10 do 15 ljudi.

Kasnije, nastavlja, moguće je otvaranje pivovare, ali je to već priča za budućnost jer specijalne kalkulacije oko proširenja proizvodnje nisu izrađene. O ozbiljnosti cijelog projekta svjedoči i njegova tvrdnja kako je u fazi pregovora s dobavljačima linija za punjenje.

- Moram reći da sam u Belom Manastiru naišao na vrlo poslovan prijam i dobru suradnju s gradskim čelnicima - kaže, objašnjavajući da su mu ponuđene tri lokacije na kojima bi mogao početi gradnju pogona.

Svoje zadovoljstvo razvojem situacije ne skriva ni Paulić, čija je ideja brendiranja baranjske vode, unatoč skepticima, naišla na plodno tlo.

- Ako sve pođe prema planu, Baranjski vodovod dobio bi kvalitetnu fleksibilnost poslovanja, a voda s crpilišta bi ostala u vlasništvu tvrtke - tvrdi Paulić, ponavljajući da je riječ o investiciji korisnoj za cijelu Baranju. Podsjeća i na izuzetnu kvalitetu vode s crpilišta Nove Livade, koja ne sadrži arsen, željezo i mangan, ali je bogata kalcijem, magnezijem, natrijem, kalijem i fluorom.

Ivica GETTO
Energospektar lani drugi u RH po porastu prometa

Tvrtka Energospektar, tvrdi Gadže, prošle je godine bila plasirana na visoko drugo mjesto u RH po porastu prometa, a bave se naftnim derivatima i proizvodnjom biodizela. Iskustva s punjenjem vode do sada nisu imali. U medijima se Gadže spominjao kao vlasnik EuropaMila, u čijem je, pak, vlasništvu bilo devet benzinskih postaja u Zagrebu i Splitu, pet lokacija za gradnju novih postaja te terminal za pretovar nafte kapaciteta 8.000 prostornih metara na Dunavu u Vukovaru. Sve je iznenadila vijest da je tvrtku prodao ruskom naftnom divu Lukoilu. Novac je uložio u proizvodnju biodizela, a njegova tvrtka bila je među jačima po proizvodnji u Hrvatskoj. Kako piše Business.hr, iz posla s biodizelom je izišao, obrazlažući to visokim opterećenjima za poduzetnike te dodajući kako se relativno male hrvatske tvrtke ne mogu boriti s velikim inozemnim proizvođačima koji sirovinu kupuju pod povoljnijim uvjetima.

U prvoj fazi gradio bi se pogon za punjenje izvorske i mineralne vode te gazirane napitke

Gadže bi uložio približno

3

milijuna eura i zaposlio

10-15

ljudi

Možda ste propustili...

NA ČELU DRUŠTVA OSTAJE MIROSLAV ŠIMIĆ

HKD Lisinski ove godine obilježava 135. obljetnicu

JAVNI POZIV ZA UPIS KORISNIKA

Tko može koristiti “Slatino, zaželi”

Najčitanije iz rubrike