Novosti
REAKCIJE NA PORUKU PREMIJERA SLAVONIJI

Burić: Milanović i njegovi
ministri lažu čim zinu
Objavljeno 7. rujna, 2012.

ZAGREB/OSIJEK - U raspravi o podjeli Hrvatske na dvije statističke regije premijer Zoran Milanović jučer se poslužio i Biblijom. “Želim poslati poruku Slavoniji: nećemo vas zaboraviti! To su ružne riječi koje slušamo. Ima jedan psalam o Židovima u Babilonu koji kaže: Ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka. E pa, ako te zaboravim, Slavonijo, neka mi se osuši desna ruka. To je jezik kojim moram govoriti da bi me svi shvatili”, poručio je premijer. Kritike HDSSB-a i HDZ-a da se tom podjelom šteti Slavoniji smatra groznima, jer je podjela na dvije regije, prema njegovu mišljenju u interesu Hrvatske jer Hrvatska nema kineske stope rasta da može bez fondova EU-a napredovati.

Slavonski i baranjski oporbeni političari na te su izjave jučer burno reagirali.

Dinko Burić, saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, na koji se ponajprije odnosila Milanovićeva izjava, uzvratio je u svojem poznatom žestokom stilu. "U više navrata i s više argumenata dokazali smo kako je podjela Hrvatske na dvije regije katastrofalna za Slavoniju i Baranju. A Milanović i njegovi ministri lažu čim zinu! Sve ostalo iznijet ćemo kada bude vrijeme", rekao je Burić.

Davorin Bubalović, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a, pak, bio je također kratak i jasan. "Ne vidim konkretne poteze vladajućih prema Slavoniji i Baranji. Dapače, i dalje ustraju na podjeli Hrvatske na dvije regije, koja je jako loša za ovaj dio Hrvatske", kazao je Bubalović.T.Levak

Najčitanije iz rubrike