Regija
OBITELJ VIDAKOVIĆ STRAHUJE KAKO ĆE PREŽIVJETI ZIMU

Karol je bolestan, a Sanja će sutra ostati bez posla
Objavljeno 31. srpnja, 2012.
Ovaj mlad i donedavno zdrav čovjek tijekom prošle godine preživio je dva teža moždana udara

DONJI MIHOLJAC - Da se život često preko noći može pretvoriti u pakao, najbolje može potvrditi mlada obitelj Karola Vidakovića (32) iz Donjeg Miholjca. Životne nedaće poput nezaposlenosti i bolesti posljednjih su se godinu dana na njih obrušili poput nevremena, a besparica koja je stigla kao posljedica svega toga utjerala im je strah u kosti za budućnost njihove djece: devetogodišnjih blizanaca Davida i Luke i četverogodišnje Tee. Pričaju da je njihov "put prema dnu" započeo prije 16 mjeseci kada je otac Karol, po zanimanju ratar, ponovno ostao bez posla, nakon još jednog u nizu ugovora na određeno vrijeme za posao koji je imao. Na očaj i strah ubrzo se nadovezala i bolest tako da je taj mlad i donedavno iznimno zdrav čovjek tijekom prošle godine preživio dva teža moždana udara od kojih se još uvijek oporavlja. Na njih su se nadovezale i operacije i ugrušci u krvnim žilama te teške terapije zbog kojih Karol više nije bio sposoban ni za kakav teži i zahtjevniji posao. Kako bi se smanjili troškovi života, mlada peteročlana obitelj preselila se u dvosobni stan majke Karolove supruge Sanje, misleći da će tako lakše spajati kraj s krajem. No za Uskrs je i Sanja ostala bez posla, a i ovaj privremeni posao koji je pronašla obavljat će samo do danas, 31.srpnja, tako da od 1.kolovoza i ona seli na Zavod za zapošljavanje.

"Plin su nam već isključili zbog dugovanja, a sada bi nam se ista priča mogla ponoviti i sa strujom za koju moramo podmiriti dugovanja, a nemamo čime. Svaki dan strahujemo da bi nam netko iz HEP-a mogao pokucati na vrata i reći da su nam došli isključiti struju jer nam se opomene stalno gomilaju. Počinje škola, tu su nam novi troškovi za knjige, brzo će početi i sezona grijanja, a mi smo već sada na rubu snaga i ne znamo kako ćemo preživjeti ovu jesen i zimu", očajni su mladi supružnici. Zbog teške financijske situacije u kojoj se nalaze jednokratnu pomoć u iznosu od 1.000 kuna dobili su i iz Ureda predsjednika RH Ive Josipovića, jednokratnom pomoći od 500 kuna pomogao im je i Grad Donji Miholjac te Centar za socijalnu skrb, no strahuju da ono najgore za njih tek dolazi jer će im od kolovoza kao jedini izvor prihoda ostati - dječji doplatak.

Lidija ANIČIĆ
Vidakovićevi mole za pomoć

Kako ne bi ostali bez prijeko potrebne struje u stanu i kako bi mogli podmiriti sve troškove života, obitelj Vidaković moli sve dobre ljude da im u skladu sa svojim mogućnostima pomognu novčanim iznosom uplatom na broj tekućeg računa kod Privredne banke Zagreb: Anđela Vidaković, broj računa 2340009-3204793539.

Možda ste propustili...

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

U DONJEM MIHOLJCU GRADI SE NOVA SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Uskoro atraktivna pumptrack staza

Najčitanije iz rubrike