Sport
MLADI HRVATSKI VESLAČI

Ivana Krkljuš i četverac Iktus-Vukovar putuju u Plovdiv
Objavljeno 31. srpnja, 2012.

ZAGREB – Na Jarunu je, u subotu i nedjelju, HVS priredio kvalifikacijsku regatu za stjecanje prava nastupa naših najdarovitijih veslač(ic)a na Svjetskom juniorskom prvenstvu od 15. do 19. kolovoza u Plovdivu. Na popularnu „crtu“, s odgovarajućim hendikep utrkama i postavljenim rezultatskim normama, izišli su svi potencijalni hrvatski kandidati, poglavito naši sudionici lipanjskog EP za junior(k)e, održanom na Bledu.

Najviše su pokazale tri „skul“ posade čije će kompletne troškove odlaska u Bugarsku financirati Savez. To su dvojci na pariće Ivana Krkljuš (HVK Vukovar)-Žana Krakić (Trešnjevka) i Karlo Sambolec-Matej Herega (Zagreb), kao i četverac na pariće Ante Ančić, Luka Baričević, Tomislav Šain, Roko Šitum, kombinacija mladića splitskog Mornara i zagrebačke Mladosti.

Ohrabrujuće je, iz slavonskog kuta gledano, to što je, osim neprijeporno perspektivne Ivane Krkljuš, pravo nastupa u Bugarskoj prošlog vikenda na zagrebačkoj „crti“ izborio i četverac s kormilarom juniora osječkog Iktusa i HVK Vukovar. Naime, učenici imenjaka, dvojice Damira, iktusovca Markovića i vukovarskog trenera Barišića, pokazali su napredak u odnosu na nastup na EP, pa će, nakon Bleda, i u Plovdivu veslati slavonska kombinacija Oliver Kandrać, Kristijan Landeka (Iktus), Luka Kolar i Mato Brandt (Vukovar) s kormilarom, iktusovcem Ivorom Krištofom. Hrvatsko veslanje na SP-u još će zastupati i muški četverac bez kormilara (posada članova šibenske Krke i Trešnjevke) u sastavu Antonio Čoga, Josip Laca, Ivo Krakić i Matija Vukovski, zatim Tin Trucek (Trešnjevka) u samcu, kao i dvojac bez kormilara Gabriel Tomić i Lovro Anzulović (VK Zagreb).D.Kerže

Možda ste propustili...

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta

Najčitanije iz rubrike