Sport
NK MARSONIA 1909 - PREDSJEDNIK RAZOČARAN PROZIVANJEM IGRAČA

Galović: Igrači nisu na ulici, a osigurana im je i prehrana!
Objavljeno 20. travnja, 2012.

Prvi čovjek NK Marsonije 1909 Dubravko Galović nije bio zadovoljan tekstom u Glasu “Župarić i Džambo ostali na ulici bez ičega, jer klub nije plaćao stan".

Predsjednik brodskog drugoligaša i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije dan kasnije je ispričao svoju stranu priče do koje u srijedu jednostavno nismo mogli doći.

- Nitko od igrača nije bio prisiljen doći igrati u Slavonski Brod i svi su na početku natjecanja znali u kakvu sredinu i u kakve uvjete dolaze. Jamčim da dobar dio igrača ne bi mogao igrati u bolje uređenim klubovima i zato su tražili poziciju baš kod nas. Konkretno, u slučaju dvojice igrača koji su izbačeni iz stana, isti im je dan bio osiguran smještaj u drugim stanovima i nisu završili na ulici ili na kolodvoru, a i dalje im je osigurana prehrana u restoranu i tu nema promjene - rekao je Galović naglasivši da će se obveze kluba prema vlasnicima stana na Tomislavovom trgu ubrzo riješiti i da će se gospođi Blatančić isplatiti 1.200 kuna za pola mjeseca, a ne za cijeli kako je ona navela. Predsjednik je dodao kako od vlasnice stana nije korektno što proziva klub nakon dvije godine dobre suradnje.

Prema riječima Galovića, situacija u hrvatskom nogometu jako je teška što uostalom svi znaju, a posebno teško je “preživjeti” u Slavonskom Brodu.

- S pozicije predsjednika Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavskog i predsjednika Marsonije, jedinog drugoligaša između Iloka i Zagreba, tvrdim da nema dovoljno resursa za kvalitetniji nogomet i dobru organizaciju pa nismo ni do koljena klubovima bliže Zagrebu. Trudimo se i pokušavamo u Slavonskom Brodu očuvati dugu tradiciju NK Marsonije 1909, sve kako se klub ne bi ugasio jer stara Marsonija je pala na županijsku razinu natjecanja, a mi smo promjenom imena željeli vratiti ugled i klub, kao i naš grad i Županiju predstaviti u dobrom svjetlu na razini Hrvatske, ističe Galović naglasivši da je Marsonia 1909 nakon prve godine natjecanja u Drugoj HNL osigurala opstanak i opstojnost kluba u otežanim uvjetima rada, a naglasio je i odlične rezultate u radu Škole nogometa u kojoj posljednje tri godine njihova mladež redovito ide na završnicu za ulazak u Prvu HNL, ali zbog nedostatka novca to ne mogu participirati.

Galović kaže kako nije lako raditi u uvjetima besparice, ali glavni cilj kluba je u Školi nogometa proizvesti djecu koja će moći osigurati opstojnost kluba, a Marsonia 1909 se osloniti na vlastite igrače. - Želimo imati što manje posuđenih igrača, i ovaj put zahvaljujem Osijek i Cibaliji na ustupljenim igračima.

Predsjednik brodskog drugoligaša se jada i žao mu je što Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija nemaju sredstava i mogućnosti da financijski pomognu klubu, a osobno se trudi vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja osigurati kakve-takve uvjete za završetak proljetnog dijela natjecanja jer situacija nije teška nego - preteška.

Slobodan KADIĆ
Ovako se više ne može

- Jamčim da ćemo do kraja završiti natjecanje i osigurati ostanak u ligi. Ovog će ljeta trebati doći do generalnog kadrovskog preustroja što se tiče vodstva kluba jer na ovakav način klub ne može egzistirati. Smatram da je Slavonskom Brodu potreban drugoligaš, a o tome će se ovoga ljeta morati izjasniti lokalna samouprava, zaključio je Galović.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike