Crna kronika
JOŠ JEDAN NAPAD: U DRINSKOJ ULICI OROBLJENA 75-GODIŠNJA ŽENA

Serijski napadač ponovno
napao stariju Osječanku!
Objavljeno 19. travnja, 2012.
I ovaj napad dogodio se u jutarnjim satima, a napadač je mlađa muška osoba

Vezani članci

U KRBAVSKOJ ULICI U OSIJEKU MLADIĆ NAPAO STARICU

I treći napad na starije žene u samo tjedan dana

RAZBOJNIČKI PREPAD U POL BIJELA DANA U VINKOVAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Mladić opljačkao ženu iz zasjede kod podvožnjaka

OSIJEK - Ovo više nije normalno! Pa ispada da ne smijemo izići na ulicu jer će nas netko napasti i opljačkati, rekle su nam jučer dvije štićenice Doma za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici, u Osijeku.

Razlog za njihovu zabrinutost je još jedan napad mladih razbojnika na pješakinje starije životne dobi. Posljednji napad, stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, dogodio se u utorak, upravo u Drinskoj ulici u Osijeku, a opljačkana je 75-godišnja žena. Ovo je u posljednjih desetak dana već četvrti napad na starije žene. Žena je napadnuta oko 9 sati, kada joj je razbojnik prišao te joj oteo torbicu u kojoj je bio novac i osobni dokumenti. Iako je kaznenim djelom pričinjena manja materijalna šteta, činjenica da su tri žrtve žene u poznim godinama života otvara pitanje koliko su stariji građani uoće sigurni na ulicama Osijeka.

Neslužbeno se doznaje da je ponovno riječ o osobi koja je, čini se, vrlo mlada. Neki svjedoci tvrde da je napadač u dobi između 20 i 25, a drugi spominju da je u dobi između 15 i 18 godina. Obično ima preko glave prebačenu kapuljaču sive boje dok napada žrtve.

Ako se pogledaju dosadašnji slučajevi, tada je vidljivo da se napadač(i) ne ustručava upotrijebiti i šake ako je potrebno da doći do novca kakav je bio slučaj žene koja je napadnuta na Vinkovačkoj nedaleko od podvožnjaka. Ona je zadobila udarac u lice, jer nije napadaču htjela prepustiti svoju torbicu.

U oči upada podatak da svi napadi gravitiraju trokutu između željezničkog kolodvora, Bosutskog naselja i Vinkovačkoj ulici, a napadač(i) su mlade osobe koje svoje žrtve biraju na mjestima kada nema slučajnih prolaznika. Iz policije su za sada samo mogli konstatirati počinjenje kaznenog djela, te da se intenzivno radi na pronalaženju razbojnika koji je unio nemir među starije Osječanke.

Marijan MATASOVIĆ
I maloljetnici teroriziraju građane

U posljednjih nekoliko godina na prostoru Osijeka, Višnjevca, Vinkovaca, Đakova, Vukovara, Belišća..., zabilježeni su napadi na ulici u kojima su žrtve bile žene. Jedino je bio različit način kako su napadi izvedeni, jer su napadači katkada znali koristiti bicikl kako bi što brže pobjegli. Problema nasilja oko Vinkovačke ulice vidio se već početkom ove godine kada su dvojica maloljetnika iz Baranje, u dobi od 16 i 17 godina, udarili ženu, te joj oteli torbicu. To je jedan od rijetkih slučajeva u kojem su sudionici ovakve vrste (ne)djela uhićeni. Novinske kronike bilježe i slučaj iz 2009. koji je uspješno riješen kada su uhićeni maloljetnici koji su tri žene opljačkali na ulici, pričinivši štetu od približno dvije tisuće kuna.

KRONOLOGIJA NAPADA

9. TRAVNJA - Prvi napad dogodio se u Krbavskoj ulici, kada je oko 11.40 sati na nogostupu Krbavske ulice orobio 69-godišnjakinju. Nepoznata mlađa muška osoba iz ruku joj je istrgnula torbicu s osobnim dokumentima i novcem.

12. TRAVNJA - U Vinkovačkoj ulici ispod podvožnjaka, oko 11 sati, mlađi razbojnik uhvatio je torbu 51-godišnje žene. U naguravanju koje je uslijedilo nasilni razbojnik udario ju je šakom ravno u lice. Šokirana žena pustila je torbicu a napadač je pobjegao.

15. TRAVNJA - Opet napad u Krbavskoj ulici, oko 11.45 sati. Ovaj put napadač nije udario žrtvu, nego joj je samo istrgnuo iz ruke torbicu. Nakon krađe, lopov bježi, a oteto je nekoliko stotina kuna.

17. TRAVNJA - U Drinskoj ulici, oko 9 sati, orobljena je 75-godišnja žena. U torbici su se nalazili dokumenti i novac. Šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

DVIJE TORBICE PRONAĐENE

Policijska istraga je, poručuju u PU osječko-baranjskoj, u tijeku. Uzeli su opise napadača od sve četiri žrtve. Kako neslužbeno doznajemo, dvije torbice pronađene su na jednom od gradilišta u Unskoj ulici koja je vrlo blizu i Vinkovačke i Krbavske ulice. Novac je bio ukraden, a nije poznato je li se napadač riješio i osobnih dokumenata.

Najčitanije iz rubrike