Mozaik
FINALE IZBORA KRALJICE HRVATSKE ZA KRALJICU SVIJETA

Zagrepčanka Sandra Vugrinec nova Kraljica Hrvatske!
Objavljeno 16. studenog, 2010.
Studentica prve godine diplomskog studija Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, 22-godišnja Zagrepčanka Sandra Vugrinec, nova je Kraljica Hrvatske!
Ovogodišnje je finale nacionalnog izbora Kraljica Hrvatske za Kraljicu svijeta održano preksinoć u osječkom HNK-u, a krunu je novoj Kraljici predala prošlogodišnja pobjednica Nevia Bagić. Kruna, istina, nije baš htjela na glavu nove kraljice, pa joj je dvaput skliznula, ali se Sandra dobro snašla i sama ju namjestila, uz zarazan osmijeh.
Među 19 finalistica iz svih krajeva Hrvatske za prvu pratilju (koja nosi naziv prva princeza) izabrana je Anamarija Polhart, a dvostruku titulu, druge princeze i princeze medija, ponijela je Maja Tanasovski. Kraljicom šarma pak proglašena je Ines Perić. Konačnom proglašenju u napetoj atmosferi prethodio je dvosatni glazbeno-scenski program, koji su potpisali redatelj Mario Vidosavljević, scenarist Andrija Vrdoljak i glavni producent Igor Vujnović. Kandidatkinje su, više ili manje spretno, pred žirijem i punim gledalištem prošetale u čak pet različitih kombinacija: vjenčanicama, večernjim haljinama, pletenoj odjeći, casual izdanju i, naravno, kupaćim kostimima. Odgovarale su i na pitanja članova žirija, a Osječani pamte opservaciju njihova grada, koju je, na upit gradonačelnika Krešimira Bubala, dala prva princeza Anamarija Polhart. "U Osijeku su mi se najviše svidjeli Drava, pogled... Centar grada dosta me podsjeća na Zagreb, jedino što rjeđe prolaze tramvaji. Mislim da bi grad bio najljepši da padne snijeg", kazala je.
U glazbenom dijelu večeri – istina, na playback, što je zamjerka mnogih - s po dvije pjesme nastupili su Vanna, Massimo, Miroslav Škoro, Feminem, E.N.I. te Sandra Bagarić i Martina Tomčić u duetu, a zaplesala je plesna skupina Sinovi. Program je, prilično ležerno i profesionalno, vodila Mia Kovačić, poznata voditeljica Nove TV, koja će, kao i CMC i Televizija Slavonije i Baranje (STV), emitirati odgođenu snimku cijeloga ili dijelova izbora. Napokon, objavljeni rezultati okončali su četverodnevni boravak ljepotica u Osijeku i okolici, tijekom kojih su imali niz različitih aktivnosti. Točnije, završni događaj bio je after party u brod-restoranu Galija, koji su pohodili mnogi, ali ne i glazbene zvijezde. Kako smo doznali, Feminem, E.N.I. i voditeljica Mia Kovačić odmah su se vratile kućama, dok su se Škoro, Massimo, Vanna te Sandra Bagarić i Martina Tomčić ostali zabavljati u Hotelu Osijek.
Vlasnik licencije izbora Kraljice Hrvatske, modni kreator Josip Rikard Gumzej, bio je pun hvale za organizaciju. “Izabrana je vrhunska Kraljica, visoka i zgodna, malo europski tip. Mislim da ima izvrsne šanse na izboru za Kraljicu svijeta", predviđa Gumzej.
Gradonačelnik Bubalo kao član žirija imao je istoga favorita kao novinari – Maju Tanasovski. "Novinari i ja vrlo smo slično promišljali, što se ne događa često... I te kako šarmantna bila je i Osječanka Marina Prdić, no svakako ponajprije čestitam novoj Kraljici Hrvatske. Meni je najvažnije da je Osijek lijepo predstavljen. Vjerujem da ćemo ovaj izbor i iduće godine organizirati u Osijeku", najavio je Bubalo. Druga članica žirija, bivša Kraljica Tina Katanić, također je čestitala domaćinima na organizaciji, "posebice zbog HNK, u kojemu je sve doista djelovalo kraljevski". "Novoj Kraljici želim sve najbolje na izboru za Kraljicu svijeta... Koja će biti? Joj, ne znam, jako sam loš prognozer... No ako netko nešto jako želi i dovoljno se trudi, sve je moguće. Najbolji joj je savjet da bude jaka i velika profesionalka jer je velika stvar što će predstavljati Hrvatsku", savjetovala je Tina.

Tomislav LEVAK

Tko je bio u žiriju?
Zanimljivo je istaknuti tko su bili članovi žirija za izbor Kraljice Hrvatske. Bilo ih je 12, na čelu s predsjednikom žirija Rikardom Gumzejom. Ostalih 11, uglavnom predstavnika sponzora, bili su: Mario Sedmak, urednik Kontakt-programa HRT-a, Tina Katanić i Nevia Bagić (Kraljice Hrvatske 2005. i 2009.), Sandra Šesto iz Uprave Hrvatske lutrije, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, Želimir Babogredac (predsjednik Uprave Croatia Recordsa), Vedran Taslidžić (direktor tvrtke Elektromodul-promet), direktor Cestinga Marko Bagarić, Andrea Komak (direktorica marketinga i prodaje Osječke pivovare), Davor Zdjelarević, vlasnik hotela i vinarije Zdjelarević, te poznati osječki fizioterapeut Stevo Kuric.
Što je Kraljica dobila?
Svih 19 finalistica dobilo je poklone iz asortimana Pletenine Davor, a najviše poklona, naravno, pripalo je novoj Kraljici Hrvatske. Ona je pak dobila tri mjeseca uporabe automobila Opel Corsa iz voznog parka PSC-a Osijek, zatim pet dana boravka za dvije osobe u hotelima Maestral u Dubrovniku, sat urarske radnje Živković te kupaći kostim Goldenpointa iz Osijeka.
Kraljica Hrvatske: Pobijedio je moj "holivudski osmijeh"
Nova Kraljica Hrvatske Sandra Vugrinec, očekivano, naglasila je da je osjećaj - predivan. "Još kada sam postala Kraljica Zagreba, počela sam gajiti nade da ću postati Kraljica Hrvatske. No kada sam u četvrtak došla u Osijek i vidjela konkurenciju, malo mi je taj osjećaj pao... Zato sam uistinu iznenađena. Hvala svima", kazala je još uzbuđena. Na upit što je, po njoj, presudilo na izboru, kao "iz topa" ispalila je: "Moj osmijeh! Svi mi govore da imam holivudski osmijeh." Na upit slaže li se s tim, simpatično se smijući, odgovorila je: "Normalno".
Možda ste propustili...

NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE TEŠKE PRAVNE BITKE

Nagodili se Britney i otac

U POLUFINALU SHOWA “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Goran i Mihovil kao Kićo i Mišo

PRVI TRAILER ZA NOVI FILM “MUFASA: THE LION KING”

Priča o životu lava dolazi na zimu

Najčitanije iz rubrike