Novosti
DVOJBEN STATUS TOMISLAVA DŽANKA I JOSIPA SABLIĆA U GRADSKOM VIJEĆU

Čiji su vijećnici sada dvojica bivših vukovarskih HSP-ovaca?
Objavljeno 3. srpnja, 2010.
VUKOVAR - Vijećnici HSP-a Dr. Ante Starčević u Gradskom vijeću Vukovara Tomislav Džanak i Josip Sablić nikad nisu verificirali svoj mandat - niti kao vijećnici te stranke, niti kao nezavisni, upozorili su iz vukovarskog HSP-a. "Pravaši" podsjećaju kako su njihove bivše kolege, koji su na zajedničkoj listi s HDZ-om i drugim strankama sudjelovali na lokalnim izborima, šest dana prije konstituiranja Vijeća napustili HSP i postali nezavisni vijećnici.
- Na konstituirajućoj sjednici prozvani su kao vijećnici HSP-a i prisegnuli na tu dužnost kao članovi te stranke. Kako do danas nema dokumenta da su ikada verificirali mandate kao nezavisni ili članovi Starčevićevog HSP-a, to u konačnici može značiti nelegitimnost dosadašnjeg rada Gradskog vijeća i upitnu legalnost svih odluka - rekao je Petar Macut, dopredsjednik vukovarskog HSP-a.
Do informacije o upitnoj pripadnosti dvojice vijećnika Macut je, kaže, došao slučajno, zahtijevajući u ime HSP-a novac za rad stranke. Od gradonačelnika je dobio odgovor kako na to nemaju pravo, jer nemaju vijećnike te izjavu bivših HSP-ovaca o prelasku u nezavisne vijećnike.
- Poznato je da u Vijeću nema nezavisnih vijećnika, a dvojac je svojim činom delegitimirao svoj izbor u Vijeće, te su lažno prisegnuli kao vijećnici HSP-a, iako su odlučili biti nezavisni - kaže Macut. Odgovor jesu li dvojica vijećnika zatražila da ih registriraju kao članove nove stranke ili su nezavisni vijećnici, nije se mogao dobiti ni u gradskoj upravi, niti u Starčevićevom HSP-u. Tek neslužbeni odgovor kako je vijećnički mandat neotuđiv, osoban i neprenosiv te da nije bitna stranačka pripadnost ukazuje kako je na sjednicama Gradskog vijeća sve bilo po propisu.M.Obrenović

Sabo: Kriva sam adresa, neka pitaju Zdenku Buljan
Iz HSP-a su ustvrdili kako je na nejasnu situaciju o pripadnosti dvojice vijećnika po službenoj dužnosti morao reagirati i gradonačelnik Željko Sabo, pa su ga pozvali na kažnjavanje odgovornih ili, čak, podnošenje ostavke. Cijeli slučaj namjeravaju prijaviti Uredu državne uprave. Gradonačelnik Sabo, pak, odgovara kako je on "kriva adresa". “Ako u HSP-u misle da su u pravu, neka pokrenu određene radnje, ali ja sam pogrešna adresa. Neka se obrate predsjednici Gradskog vijeća Vukovara Zdenki Buljan”, prokomentirao je Sabo.
Možda ste propustili...

NOVI ZAŠTITNICI NAŠEG ZRAČNOG PROSTORA

Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

PREDSJEDNIK SDSS-a o FORMIRANJU VLADE I PARLAMENTARNE VEĆINE

Pupovac: Nećemo dozvoliti poniženje i segregaciju po etničkoj ili političkoj osnovi

DIREKTIVA BITNA ZA SVE POTROŠAČE U EUROPSKOJ UNIJI

Nova pravila EU-a jamče pravo na popravak kućanskih uređaja