Osijek
NA UČITELJSKOM FAKULTETU USKORO NOVI DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ

Diplomski studij za odgojitelje i u Osijeku
Objavljeno 22. travnja, 2010.
Uz Rijeku, i Osijek kao novitet u visoko obrazovanje uvodi diplomski sveučilišni studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, i to na Učiteljskom fakultetu.
- Prošle jeseni i Rijeka i mi istodobno smo pokrenuli preddiplomski dio toga studija, koji se provodi prema odredbama Bolonjskog procesa i traje tri godine. Na našem fakultetu upisano je 40 redovitih studenata, dok smo u Slavonskom Brodu pokrenuli isti studij, ali dislociran i samo za izvanredne studente. Tamo je upisano čak 80 studenata s ovoga područja, ali i iz BiH - ističe Vesnica Mlinarević, prodekanica Učiteljskog fakulteta za razvojno-stručni rad.
Očekujući veliko zanimanje, i Rijeka i Osijek odmah su zatražili dopusnicu Ministarstva znanosti za izvedbu i diplomskog studija, u trajanju od dvije godine.
- Dakle, diplomski studij moći će, naravno, upisati svi koji završe ovaj preddiplomski, ako će imati prosjek ocjena najmanje 3,5. No, potencijalni polaznici dolaze iz još tri grupacije - oni koji su završili dvogodišnji studij za odgajatelja predškolske djece, što je viša stručna sprema, oni koji su završili trogodišnji stručni studij predškolskog odgoja, kao i prvostupnici “bolonjci” stručnog studija predškolskog odgoja. Svi će oni morati polagati razlikovni program. Kako sada stvari stoje, taj studij krenut će ujesen 2012., kada “iziđe” sadašnja prva generacija preddiplomaca, ali pokušat ćemo to pokrenuti i ranije - zaključuje prodekanica. T.Levak

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike