Tehno
UNATOČ KONKURENCIJI, KORISNICI JU I DALJE VOLE

Google je objavio novu verziju svog Snapseeda, koji ne gubi popularnost
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Vrlo popularan izbor mnogih korisnika zbog svojih lokalnih operacija nevezanih za servere
Snapseed, klasična i voljena aplikacija za uređivanje fotografija, nedavno je dobila niz manjih promjena za verziju namijenjenu uređajima s operativnim sistemom Android.

Google je 2012. godine kupio kompaniju Nik Software, koja je prvobitno razvila Snapseed, a od tada je aplikacija doživjela veliki redizajn 2017. godine uz dodatak tamne teme nešto kasnije te godine. Međutim, znatne nadogradnje funkcija bile su manje česte. Potom je Snapseed 2023. godine dobio dvije nadogradnje s izvjesnim porastom broja verzija u roku od samo nekoliko mjeseci. Ovog je tjedna, pak, stigla najnovija verzija s oznakom 2.22, što je prilično brzo, jer je prošlo otprilike osam mjeseci nakon prethodne nadogradnje.

No, ova najnovija verzija aplikacije, koja postupno stiže do korisnika od prošlog tjedna, čini se da ne donosi znatne promjene korisnicima, bar na prvi pogled. I dok neki iskusniji korisnici mogu reći da aplikacija pokazuje znakove starosti, čini se da će Snapseed nastaviti postojati, a danas je vrlo popularan izbor mnogih korisnika zbog svojih lokalnih operacija nevezanih za servere, ali i jednostavnog te moćnog interfacea. Dizajn aplikacije omogućava korisnicima da brzo uređuju fotografije i biraju različite aspekte pokretima gore i dolje, odnosno podešavaju vrijednosti pokretima lijevo i desno. Na taj je način korisnicima omogućeno efikasno iskustvo uređivanja fotografija na mobitelima.

S obzirom na to da ima vjernu bazu fanova, nije čudo što Google zadržava Snapseed i u vrijeme kad nudi brendiranu konkurentsku aplikaciju. Google Photos, sa svojim Magic Editorom i alatima pokretanim AI tehnologijom, definitivno je Googleova flagship platforma za uređivanje fotografija. Ova aplikacija nudi napredne alate za uređivanje zasnovane na UI tehnologiji, koji su nedavno postali dostupni svima. Međutim, Snapseedov unikatni korisnički interface i pojednostavljen pristup nastavljaju čuvati svoje mjesto u srcima mnogih fotografa i amatera, koji ga i dalje često koriste.

Najnoviji update jest možda mali, no signalizira Googleovu stalnu posvećenost održavanju ove aplikacije, što je svakako dobra vijest za njezine brojne fanove i korisnike. Aplikacija se može besplatno skinuti na Googleovoj trgovini.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

AGENCIJA KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Predstavili svoja viđenja budućnosti

NAJVEĆA DEVELOPERSKA KONFERENCIJA U OVOM DIJELU EUROPE

Infobip Shift prvi put obuhvaća tri dana

HITACHI, VLASNIK GLOBALLOGICA, I GOOGLE CLOUD

U partnerstvu za generativnu umjetnu inteligenciju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST MEANIT LED RADIOBUDILICA B15

Moderna budilica koju ćete svakako voljeti

2

NAJVEĆA DEVELOPERSKA KONFERENCIJA U OVOM DIJELU EUROPE

Infobip Shift prvi put obuhvaća tri dana

3

MONITORI PHILIPS EVNIA 27M2N3200A I 24M2N3200A

Novi monitori dizajnirani za gaming entuzijaste