Mozaik
CIKLUS “SVIRKE ČETVRTKOM”

U Kulturnom centru nastupa Kit Karson
Objavljeno 21. veljače, 2024.
Ciklus pop-rock koncerata "Svirke četvrtkom", koje predstavljaju i oživljavaju osječku glazbenu scenu, ide dalje: ovoga četvrtka, 22. veljače, s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru Osijek u sklopu "Svirki četvrtkom" nastupit će osječki bend Kit Karson.

Više od 15 godina postojanja na glazbenoj sceni, nastupi u mnogobrojnim klubovima i na festivalima, suradnje s poznatim glazbenicima poput Jasenka Houre, Renata Metessija, duet s Dadom Topićem u pjesmi "Stari moj", nekoliko objavljenih autorskih singlova dio su bogate glazbene biografije tog osječkog benda. Simboličnog naziva "Greatest hits" održat će live svirku u Kulturnom centru Osijek i uživo izvesti najveće hitove svoje glazbene karijere.

“Svirke četvrtkom" glazbeni su revival nekadašnjih "Koncerata četvrtkom", u sklopu kojih su u osječkom Studentskom centru svojedobno nastupali neki od najjačih bendova tadašnje pop-rock scene, poput Plave trave zaborava, Filma, KUD Idijota, Osmog putnika i Ekaterine Velike. Ciklus "Svirke četvrtkom" u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije "Draženov glazboplov", u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili, te u kojoj se spaja prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku.

Ciklusom "Svirke četvrtkom" ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek. Ulaz je slobodan. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana