TvObzor
PRVIJENAC JEDNOG OD OMILJENIH DOMAĆIH MLADIH KANTAUTORA

Everyday View debitantski je album Filipa Rudana
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Nastajao je u razdoblju od dvije godine unutar kojih je Filip preko singlova otvarao vrata koja vode u njegov svijet

S nagradama Porin za novog izvođača godine (2022.) i Music Pub - Oliver za pjevača godine (2023.), nominacijom za Zlatni Studio te mnoštvom pohvala od struke i fanova iz svih dijelova svijeta, mladi pjevač, gitarist i autor Filip Rudan neupitno je zauzeo svoje mjesto na glazbenoj sceni, a nakon niza uspješnih singlova predstavio je svoj debitantski album "Everyday View".Album je nastajao u razdoblju od dvije godine unutar kojih je Filip publici preko singlova redovito otvarao vrata koja vode u njegov svijet. Nakon redom radijskih uspješnica popraćenih videospotovima - "He‘s Not The One", "Razine", "Girl With The Brown Puppet" i "The Outside" - najnoviji singl koji se izdvaja s albuma istoimeni je "Everyday View" za koji će nešto kasnije biti predstavljen i prateći estetski video.

- U album je uloženo puno truda, ljubavi, rada i - puno mozganja, a sve to kako bismo publici približili atmosferu i emocije koje vode svaku od pjesama. Sad kad je napokon tu, nadam se da se to i osjeti - kaže Rudan, koji ističe kako mu slušatelji i publika iznimno puno znače te im neizmjerno zahvaljuje na golemoj podršci i strpljenju. Mladi Zagrepčanin poručuje: "Ovo je za vas! Vi me motivirate i formirate u glazbenika kakav sam danas. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete se uspjeti povezati s njime. Pišite mi dojmove!"

Filip Rudan autor je svih osam pjesama, a njegove kreativne ideje u najvećoj su mjeri nadopunili i u djelo proveli Niko Nobilo (ujedno producent albuma) i Ivan Orešković. U naslovnoj pjesmi pridružio im se Sandro Šandro, a hit-singl "He‘s Not The One" nastao je u suradnji s Hrvojem Domazetom. Mastering albuma potpisuje Filip Motovunski (FM Mastering), a iza mastera pjesama koje su bile raniji singlovi stoji Mischa Janisch (Sunshine Mastering). Fotografija s naslovnice, kao i sve druge koje će biti otkrivene u fizičkom izdanju, djelo su Ane Cindrić. Vizualni identitet koji prati izdanje kreativna je zamisao Filipa Rudana i Tare Turopoljac, koja je u djelo realizirana u suradnji sa Zo Dizajnom.

Rudan dodaje kako mu ovo debitantsko izdanje osobno puno znači te da je, budući da je iznimno povezan sa svakom pjesmom, njemu i suradnicima bilo prilično izazovno pronaći točno onaj sound i vibru koja pogađa posebnu emociju kojom je vođen. "I, evo, sretan sam što smo u tome uspjeli: ponosno predstavljam ono što odsad možete čuti od prve do posljednje pjesme kad kliknete play na ‘Everyday View‘", zaključuje jedan od omiljenih domaćih mladih kantautora. D. Miklić
Možda ste propustili...

U KINA STIGLA HOROR-KOMEDIJA “LISA FRANKENSTEIN”

Romansa puna smijeha, krvi i glazbe 80-ih

“AGATHA CHRISTIE: UBITI JE LAKO”

Svjež pogled na klasičnu priču

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

2

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

3

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić