Novosti
”PLIN ZA CENT” NIJE NA DNEVNOM REDU

NO HEP-a na sjednici se nije bavio Barbarićem
Objavljeno 27. rujna, 2023.
Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede (HEP) na redovitoj je sjednici donio odluku o prijedlogu skupštini za imenovanje dvaju neovisnih revizora po jedinstvenoj ponudi, PKF Fact revizije Audita, za zakonsku reviziju financijskih izvještaja za 2023. godinu, priopćeno je iz HEP-a.

Mediji su spekulirali da bi jedna od tema te sjednice HEP-ova nadzornog odbora mogla biti smjena predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića, zbog njegove uloge u aferi "plin za cent" i izgradnje vikendice na Hvaru bez građevinske dozvole. No u priopćenju sa sjednice o tome nema ništa. Iz izjava prije sjednice također se moglo zaključiti da to nije tema. Nadzorni odbor je, kako se navodi, prihvatio informacije uprave o pokriću gubitka iz zadržane dobiti i namjeri povećanja temeljnog kapitala HEP Elektre, dokapitalizaciji i pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala HEP Toplinarstva, izdavanju sredstava osiguranja plaćanja po ugovoru o zajedničkom korištenju terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG terminala) te o statusu prolongata klupskih kredita i produljenja roka važenja državnih jamstava.

Uprava je, navode, informirala Nadzorni odbor o pripremi dokapitalizacije od strane Vlade i provedbi mjera Vlade. Nadzorni odbor zatražio je pisano izvješće uprave o otvorenim temama u vezi s poslovanjem HEP-a, prisutnim u javnom prostoru, priopćili su. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana