Crna kronika
NEKOLIKO INTERVENCIJA VATROGASACA JVP-A OSIJEK

Gorjela plinska boca i automobil
Objavljeno 25. rujna, 2023.

Nekoliko vatrogasnih intervencija imali su profesionalni osječki vatrogasci u petak i subotu, a bilo je planuća automobila, ali i plinske boce u kućanstvu. U subotu u 13 sati Županijski centar 112 Osijek dobio je dojavu da gori automobil u Osijeku, pa je informacija promptno proslijeđena Javnoj vatrogasnoj postrojbi Osijek, čija je ekipa odmah vatrogasnim vozilom odjurila na mjesto požara. Vatrogasci su za nekoliko minuta ugasili vatru i otpojili kleme s akumulatora, no šteta je poprilična. Nakon intervencije očevid su na mjestu požara obavili djelatnici PU osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je kako je do požara došlo zbog neispravnih instalacija, čime je 33-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od oko 2500 eura. Srećom, u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.Dan prije, u petak, vatrogasci JVP-a Osijek imali su četiri intervencije. Prva je bila nakon dojave da je aktiviran protupožarni alarm u garaži Hitne pomoći Osječko-baranjske županije, gdje, srećom, nije trebalo intervenirati, a nedugo potom na drugoj lokaciji zbog pojave dima na vozilu u Osijeku.

Zahtjevnija intervencija u petak bila je u Osijeku, i to zbog požara plinske boce u jednom kućanstvu. Vatrogasac, koji je na sebi imao masku i bocu s kisikom, uspješno je ugasio požar i potom maknuo bocu. O intervenciji je izviještena i PU osječko-baranjska. Posljednju dojavu vatrogasci su dobili zbog gustog dima u Osijeku. Intervencija, srećom, nije trebala.

A tehničku intervenciju u petak su imali vatrogasci iz Čepina. Poziv je došao iz vrtića u tom mjestu. Kako prenosi Županijski centar 112 Osijek, vatrogasci su na intervenciju izišli kada je jedna od teta javila o gnijezdu osa na vrtiću, što je bila potencijalna opasnost za djecu. Vatrogasci su problem brzo riješili uklanjanjem gnijezda. Pravu vatrogasnu intervenciju imali su pak vatrogasci iz Novog Bezdana u Baranji, koji su gasili požar smeća i niskog raslinja u naselju Torjanci.

M.Bugarić

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike