Tehno
IGRALI SMO: DISNEY ILLUSION ISLAND

Najveći ljetni hit 2023. za zabavu na odmoru
Objavljeno 25. kolovoza, 2023.
U isto vrijeme mogu igrati do četiri igrača, a svi likovi imaju iste mogućnosti, uz naravno drukčije kretanje i animacije

Igru "Disney Illusion Island" dobili smo na recenziju u pravo vrijeme - ono kada idemo na godišnji odmor i ljetovanje, a tijekom recenziranja pokazalo se da će vam upravo tada ova igra i najbolje sjesti.Kako smo to već više puta rekli, ljeto nam je vrijeme kada se između ostalog želimo opustiti i uz neku od igara. Višak slobodnog vremena ljeti, bilo negdje na plaži ili odmaranjem u dnevnom boravku, volimo iskoristiti uz neku zabavnu igru. Nintendo Switch kao ultimativna konzola za ovu namjenu je tu, pa nam preostaje samo naći još igru i našli smo ju. Zove se "Disney Illusion Island".

Veliki platformer


Moramo priznati da ne pamtimo kada smo posljednji put zaigrali neku od Disney igara, tako da nas je "Illusion Island" itekako razveselio. Igru igramo jednim od četiri popularna lika. Naravno, to su Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy i Donald. Grafički, likovi su dotjerani u modernoj, minimalističkoj grafici. Iako bismo radije vidjeli grafički detaljnije i bogatije grafike, ovakva grafika daje i dašak nostalgije podsjećajući na prve crtane filmove popularnog Mickeyja. U isto vrijeme mogu igrati do četiri igrača, a svi likovi imaju iste mogućnosti, uz naravno drukčije kretanje i animacije.

"Disney Illusion Island" igra je koja pripada među platformere. No, za razliku od klasičnih linearnih platformera, kakve uobičajeno vežemo uz ovaj žanr igara, "Disney Illusion Island" je metroidvania. Za one neupućene, posrijedi je platformer koji se odvija na jednoj velikoj mapi, ili nivou, levelu, s različitim dijelovima koji se, sukladno napretkom u igri, otvaraju i prilikom kojih se pamti napredak u igri. Igre koje ulaze u kategoriju metroidvania često nas vraćaju na pojedini dio mape, točnije levela, a to dakako neće biti rijetkost ni kod igre "Disney Illusion Island". Kako prolazimo po mapi i otkrivamo nove dijelove, s vremena na vrijeme dobivat ćemo i nove moći koje će nam u tome sve više pomagati. Kako smo spomenuli, vrlo često ćemo se morati vraćati na određeni dio mape nakon što dobijemo novu moć kako bismo na tom dijelu išli dalje. Iako nije ništa loše u tome, bilo bi dobro da postoji svojevrsna mogućnost brzog prebacivanja jer smo ovako dosta vremena gubili baš nam tom pomicanju s jednog djela mape na drugi dio mape. Sam svijet u kojem igramo, nazvan Illusion Island, donosi također grafički lijep izgled, no svaki novi dio mape previše je sličan onom prošlom i malo nam tu nedostaje veće raznolikosti.

Za uživanje


Igrati "Disney Illusion Island" izuzetno je lagano uz tek poneke veće izazove ili zagonetke. Pomalo neobično je što u igri nema borbi i napada, nego isključivo izbjegavanja neprijatelja preskakanjem. Mehanika je dobra, a vizualno jedini nedostatak su povremeno presitni prikazi glavnog lika na mapi. Iako će lakoća igranja nekom biti odbojna, ovo je za ljeto po našem mišljenu baš ono što trebamo. Tražite li dakle igru za opušteno igranje satima i satima – upravo to je Disney Illusion Island. Ovu igru možemo slobodno proglasiti ljetnim hitom 2023. godine.
 
Marin REŽIĆ
Odvija se na jednoj velikoj mapi, ili nivou, s različitim dijelovima koji se otvaraju sukladno s napretkom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: NOKIA XR21

Otporna kao neuništiva, legendarna 3310

2

RIJETKO JE TKO UOPĆE ZAMIJETIO DA JE NEŠTO DRUKČIJE

Facebook je (malo) izmijenio svoj logotip

3

NOVA VERZIJA OPERATIVNOG SUSTAVA

iOS 17 dostupan za preuzimanje