Mozaik
JELENKOVIĆ IZDAO SINGL "FUREŠTE"

Strane turistice kao ljetno osvježenje u novoj pjesmi
Objavljeno 19. srpnja, 2021.
"Furešte" je nova pjesma Zorana Jelenkovića, koju je napravio zajedno sa sinom Šimom, što nije prva suradnja oca i sina. Iza sebe imaju nekoliko pjesama, "Tvoju kosu ne mogu mrsiti", "Sanjam" te "Gajeta i ankora", gdje se Šime Jelenković, Zoranov sin, pojavljuje kao autor. "Furešte" je brza i vesela dalmatinska skladba rađena u dalmatinskom "slengu", a kao takva odaje dojam podneblja iz kojeg dolazi. Iza teksta i glazbe stoji Šime Jelenković, a za producentski i aranžerski dio zaslužan je sam Zoran.

- Sama pjesma govori o poznatim i posebnim "galebima", to jest momcima bilo koje dobi, i njihovu udvaranju stranim turisticama ne bi li osvojili njihova srca te se družili s njima izvjesno vrijeme, do dolaska neke nove strane turistice, odnosno "furešte" - rekao je Zoran.

Kako bi cijela glazbena priča bila potpuna, za vizualni dio pobrinula se ekipa Rudnik Filma, u čijoj su pozadini Nemanja Abazović i Mario Đorđević - Noyz, poznatiji kao član hip-hop grupe Who See. Radi se o animiranom videouratku kojim su na drukčiji, ali simpatičan način predstavili "Furešte", novu pjesmu Zorana Jelenkovića, a i on sam vjeruje kako će taj cjelokupni uradak donijeti osvježenje u vrućim ljetnim danima pred ama. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana