Regija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ NASTAVIO OBILAZAK OPĆINA

U Dražu otvoren ponton za veslače i most preko kanala
Objavljeno 17. travnja, 2021.
BELI MANASTIR - Župan osječko-baranjski Ivan Anušić posjetio je jučer općine Popovac, Draž i Kneževi Vinogradi te obišao završene radove na izgradnji i obnovi komunalne infrastrukture, raznih objekata i slične razvojne projekte koje je (su)financirala Osječko-baranjska županija.Kod društvenog doma u Branjini, čiju je adaptaciju Županija sufinancirala s pola milijuna kuna, podsjetio je kako je u protekle četiri godine stavljen naglasak na ravnomjeran razvoj svih gradova i općina.

- Kroz različite projekte nastojali smo prepoznati specifičnosti svake jedinice lokalne samouprave, pa tako i općine Popovac, u koju smo izravno investirali dva milijuna kuna - rekao je, dodavši kako Osječko-baranjska županija, zajedno s Općinom, sudjeluje i u projektu besplatnog školskog obroka za sve osnovnoškolce. Izdvojio je izgradnju ceste Popovac - Kamenac, projekt koji je započela Osječko-baranjska županija i koji će biti završen najkasnije iduće godine. Načelnik općine Popovac, Zoran Kontak, zahvalivši Županiji, cestu je nazvao važnom ne samo za promet lokalnog stanovništva nego i za razvoj turizma i gospodarstva u cijeloj Županiji.

Župan je posjetio i općinu Draž, gdje je obišao zajedničke županijske, općinske i investicije Hrvatskih voda. U sklopu posjeta otvoren je ponton za Hrvatski veslački klub Baranja iz Draža, postavljen na plaži u Dražu, nakon čega je slijedio obilazak Crpne stanice Šarkanj, vezane uz Sustav navodnjavanja Puškaš. Tom je prigodom otvoren i most preko odvodnog kanala Crpne stanice Draž.

- Investicija je vrijedna 24 milijuna kuna, a za njom su potrebe bile velike. I sva ostala infrastruktura odnosi se na poljoprivredu i turizam, što su naše strateške grane - rekao je načelnik općine Draž, Stipan Šašlin.

Na kraju Anušić je posjetio i općinu Kneževi Vinogradi, u kojoj je obišao zajedničke investicije na Sportsko-rekreacijskom centru Bazeni u Kneževim Vinogradima i rekonstruiranu županijsku cestu kroz naselje Kotlina.

- Suradnju s Osječko-baranjskom županijom, prije svega sa Županijskom upravom za ceste, mogu nazvati odličnom. U posljednje četiri godine u našu je općinu uloženo više od 6,5 milijuna županijskih kuna, prilikom čega su realizirana dva kapitalna cestovne projekta - istaknuo je načelnik općine Kneževi Vinogradi, Vedran Kramarić. Ivica Getto
Stipan Šašlin

načelnik općine Draž

Ova investicija vrijedna je ukupno 24 milijuna kuna, a za njom su potrebe bile doista velike. I sva ostala infrastruktura odnosi se na poljoprivredu i turizam, što su strateške grane naše općine
Možda ste propustili...

ZA IZNIMNO USPJEŠAN KLUB

Strunjača za hrvače od Grada

IZ ŠARENGRADA TRAŽE ŽURNO PROVOĐENJE USVOJENOG PRAVILNIKA

Stop kamionima ili trajni prosvjed

SUDJELOVALI NA ZAGREBAČKOM POLUMARATONU

Medalje za trkače iz PU požeško-slavonske

Najčitanije iz rubrike